xcounter
#

"Нічний жах" для танків ворога або П’ять найкращих пострілів ПТРК "Стугна" у війні з РФ

11320
"Нічний жах" для танків ворога або П’ять найкращих пострілів ПТРК "Стугна" у війні з РФ

Як ПТРК "Стугна" знищувала і знищує техніку рашистських окупаційних військ

Із самого початку війни протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П" від ДержККБ "Луч" методично знищує військову техніку ворога. У цьому матеріалі Defense Express вирішив зібрати п’ять найефектніших пострілів з цієї зброї.

Передусім хочеться згадати, як "Стугна" "перекваліфікувалася" на ПЗРК (чи тут діє правило "літаючому танку" – протитанкова ракета?) і вперше знищила новітній рашистський гелікоптер Ка-52. До речі, другий гелікоптер "у заліку" "Стугни" теж не змусив довго чекати.

Читайте також: Бійці Королівської бригади "знайшли" зі "Стугни" ворожий танк серед будинків

Далі – постріл від бійців 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, які знищили російську БМП – якщо враховувати час польоту ракети у цьому випадку та її швидкість, то можна зробити висновок, що ціль знищена на максимальній відстані у 4,5-5 км.

Постріл зі
Постріл зі "Стугни-П"

Наступний серед найефектніших пострілів – постріл з "перевищенням", коли пуск робиться вище за ціль, а потім ракету вже доводять до неї. Це необхідно, коли стрільба виконується зі складної позиції. Наприклад з низини або "по рівню горизонту" бо ракета одразу після пуску "присаджується" і може вдаритись о землю.

Далі не можемо не згадати, як "Стугна" знищує рухомі цілі. Так, наприклад, на відео нижче протитанкісти ТрО відправляють у пекло ворожу ТОС-1 "Буратино".

Наостанок згадується наступний епізод: бійці 81-ої окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ без жодного поспіху з ПТРК "Стугна" трьома пострілами знищили три одиниці бронетехніки противника за 1,5 хвилини.

Читайте також: Штурмовики 128-ї бригади "зловили" зі "Стугни" ворожий Т-72 на відстані 4,5 км (відео)