xcounter
#

Наздогнати суперника: Китай проведе випробування нового палубного винищувача у 2021 році

2222
Новий літак, як стверджують експерти, ймовірно буде палубною версією винищувача FC-31
Новий літак, як стверджують експерти, ймовірно буде палубною версією винищувача FC-31

Військово-морський флот Китаю відчуває гостру потребу у винищувачах для майбутніх авіаносців

Чергова китайська розробка – новий китайський палубний винищувач – має здійснити свій перший політ у 2021 році. У його розробці беруть участь Шеньянський науково-дослідний і конструкторський авіаційний інститут, а також 29-й дослідний інститут і китайський виробник електроніки CETC.

Інститут в Шеньяні відомий розробкою винищувача J-15, а також FC-31.

Читайте також: Історія повторюється: у США перенесли випробування бойового лазера на винищувачах
J-31

Деталі щодо характеристик нового винищувача не уточнюються, однак новий літак, як стверджують експерти, ймовірно буде палубною версією винищувача FC-31. Цю інформацію в інтерв’ю Global Times підтвердив китайський спеціаліст з протиповітряної оборони Фу Цяньшао.

Він стверджує, що попри потребу китайських ВПС у середньому стелс-винищувачі для супроводження J-20, ВМФ Китаю відчуває гострішу потребу в літаках палубного базування для майбутніх китайських авіаносців, оскільки в США вже розробили стелс-винищувачі F-35B i F-35C для десантних кораблів і авіаносців.

F-35
Китай хоче наздогнати США, які вже мають винищувачі F-35B i F-35C
У випадку, якщо літак здійснить свій перший політ у 2021 році, країні потрібно буде ще близько п’яти років, щоб ввести новий літак в активну експлуатацію. Разом з тим, як стверджує Фу, ця цифра може бути меншою, оскільки FC-31 тестували як технічний демонстратор протягом декількох років.
Читайте також: Індія купить російські Су-30 та МіГ-29 та авіаракети до них. Українські?