xcounter
#

Нашпигувати Тайвань ракетами треба якнайшвидше, бо якщо Китай наважиться на війну, то вже буде пізно

3217
Пуск ракети Harpoon, фото ілюстративне, автор – Lieutenant Bryce Hadley, U.S. Navy
Пуск ракети Harpoon, фото ілюстративне, автор – Lieutenant Bryce Hadley, U.S. Navy

Щоб передати частину озброєння якнайшвидше, США планують втілити ті ж процеси, які зарекомендували себе в Україні

Розмови про ймовірне вторгнення Китаю в Тайвань у найближчі роки набирають обертів – і таку ймовірність дійсно не варто ігнорувати, хоча й припущення можуть бути перебільшені – але зокрема у США серйозно ставляться до підготовки до ймовірної майбутньої війни. Зокрема проводять низку "кабінетних військових ігор", щоб розуміти, з якими потребами, проблемами та викликами вони можуть зіштовхнутися у випадку майбутньої війни.

І результати однієї з останніх ігор, як розповідає видання The Defense Post, продемонстрували США наступне – що у випадку китайського вторгнення США не зможуть поповнювати запаси зброї та обладнання Тайваню.

Читайте також: Тайвань не відпустить танки M60 на пенсію навіть після 2030 року і цьому є доволі просте пояснення

Звідси робиться дуже простий висновок, що наразі головна задача Сполучених Штатів – максимально озброїти Тайвань до ймовірного вторгнення Китаю, і у США вже вживають деяких заходів у цьому напрямку.

tomahawk
Пуск ракети Tomahawk з USS Wisconsin (BB-64), 1991 рік, фото U.S. Navy

Зокрема, йдеться про те, що країна має збільшити виробництво ракет великої дальності – і насправді не тільки з урахуванням озброєння Тайваню, але й для себе, бо раніше відзначалося, що лише протягом трьох тижнів війни за Тайвань американські військові можуть відстріляти аж 5000 крилатих ракет, зокрема 4000 крилатих ракет AGM-158, 450 крилатих ракет LRASM, та по 400 одиниць протикорабельних Harpoon і ракет Tomahawk у версії для ураження наземних цілей (TLAM).

І над цим вже працюють, зокрема оголосили про різке збільшення виробництва ракет Tomahawk та LRASM – у шість та два рази відповідно. І хоча наразі незрозуміло, як швидко вдасться досягти такого показника, але загалом тенденція зрозуміла.

Ну і загалом також відзначається, що для стримування Китаю США мають передати Тайваню зброю у рамках оголошених 19 млрд доларів, а також посилити й власні збройні сили в регіоні. І щоб пришвидшити цей процес, Пентагон планує активувати один з механізмів, який вже ефективно продемонстрував себе в Україні – через президентські повноваження.

Читайте також: Китай так веде підготовку до війни, що Тайвань уже готується до боїв та блокади острова