xcounter
#

Наша ППО збила дві балістичні ракети на Київщині, йдеться про "Искандер-М" чи KN-23 з КНДР

2779
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Усього під час атаки ворог використав шість ракет різних типів, а також 16 ударних дронів типу Shahed

Російське окупаційне військо здійснило чергову терористичну ракетно-дронову атаку по Україні в ніч на 6 серпня - Повітряні сили ЗСУ відзвітували про результати відбиття цієї атаки - підрозділами протиповітряної оборони було збито майже всі ракети, які випустили ворог.

Так, по ракетах ситуація наступна - з території Воронезької області противник ударив чотирма балістичними ракетами ("Искандер-М" або ж північнокорейська KN-23 по території Київської області. З них було збито дві одиниці.

Читайте також: Схоже, що США все ж таки передали до України F-16, але для дуже специфічної ролі

Також ворог атакував керованими авіаційними ракетами Х-59 з території Азовського моря, ці ракети були знищені.

Щодо ударних дронів типу Shahed, то вони були запущені з двох напрямків - безпосередньо з території РФ з Курської області, а також з мису Чауда, що в тимчасово окупованому Криму.

Всього випущено 16 дронів, з них збито 15. Традиційно у протидії загрозі брали участь як мобільні вогневі групи та зенітні ракетні війська, так і підрозділи радіоелектронної боротьби Повітряних сил ЗСУ.

У тому випадку, якщо підтвердиться, що у залпі була північнокорейська ракета, то це буде вже друге протягом останнього часу, коли противник використовує це озброєння для терористичних атак по Україні.

Так, як раніше розповідав Defense Express, РФ під час удару 31 липня використала балістичну ракету KN-23 з КНДР, яка не долетіла до цілі, а до цього використання цієї балістичної ракети було зафіксовано ще у лютому цього року.

Читайте також: В Ізраїлі бідкаються, що РФ терміново перекинула до Ірану ОТРК "Искандер" та комплекси РЕБ "Мурманск-БН"