xcounter
#

РФ під час удару 31 липня використала балістичну ракету КN-23 з КНДР, яка не долетіла до цілі

9334
Парадна демонстрація північнокорейських KN-23, ілюстративне фото з відкритих джерел
Парадна демонстрація північнокорейських KN-23, ілюстративне фото з відкритих джерел

Ворог після перерви відновив використання отриманого від Північної Кореї ракетного озброєння проти нашої країни

За даними, які отримало Defense Express із обізнаних джерел, російські окупанти під час масованого удару по Україні застосували балістичну ракету північнокорейського виробництва. Пуск було зафіксовано з території РФ в напрямку Білої Церкви, але ракета просто упала на території Київської області, ймовірно після вибуху в повітрі.

На місці падіння цієї ракети були знайдені уламки з маркуванням, котрі відповідають раніше виявленим залишкам балістичних ракет типу KN-23, які РФ використовувала для ударів по Україні на початку 2024 року, фотографії яких Defense Express отримало в своє розпорядження, і котрі будуть наведені нижче.

Читайте також: Деталі виробництва снарядів у КНДР для РФ: заводи, джерело сировини, плани та строки

Слід звернути увагу на те, що останній до цього моменту зафіксований випадок застосування росіянами балістичних ракет KN-23 північнокорейського виробництва для ударів по Україні було зафіксовано 27 лютого 2024 року.

Таким чином виходить, що російські загарбники відновили використання далекобійного ракетного озброєння від КНДР після паузи, яка тривала 5 місяців.

Також слід звернути увагу і на те, що про ймовірний пуск ворожої балістичної ракети в ніч на 31 липня 2024 року в напрямку Київської області повідомляв один із моніторингових пабліків. При цьому висловлювалось припущення про ймовірне застосування ОТРК "Искандер-М", однак це потім не знайшло свого офіційного підтвердження.

Наразі відомо, що північнокорейські балістичні ракети, які отримала РФ у своє розпорядження для ударів по Україні мають БЧ із фугасним спорядженням, потужність яких складає до 1000 кілограмів у тротиловому еквіваленті. При цьому встановлена максимальна дальність пуску цих ракет складає до 650 кілометрів.

Нагадаємо, що у травні 2024 року Офіс генерального прокурора повідомляв про те, що наші фахівці дослідили уламки 21 із 50 північнокорейських балістичних ракет, які на той момент Росія відстріляла по Україні. Залишки від KN-23 були знайдені у Києві та Київській області, Донецькій, Кіровоградській, Полтавській та Харківській областях.

При цьому відзначалось, що понад половини ракет KN-23 під час польоту втратили запрограмовану траекторію польоту та ймовірно вибухали у повітрі, оскільки факт пуску цих ракет фіксувався, але їх уламки знайдені не були.

Раніше Defense Express писав також і про те, що КНДР заявляє, що має одразу 250 установок під ракети Hwasong-11D, і це більше чим в РФ під "Іскандери".

Читайте також: Основний виробник зброї РФ "Ростех" як наочний приклад проблем з переходом на "воєнні рейки"