xcounter
#

Наочний приклад витрати FPV-дронів на одну ціль у відео зі знищенням "Тюльпана" рашистів

5604
Наочний приклад витрати FPV-дронів на одну ціль у відео зі знищенням "Тюльпана" рашистів

Російське окупаційне військо втратило черговий 240-мм самохідний міномет

Поява і масове поширення на полі бою такого озброєння, як FPV-дрони, спричинило й появу низку різних питань та неоднозначних тверджень щодо цієї зброї, наприклад, а чи можуть дрони замінити міномети та інші артилерійські системи (насправді ні) або ж, а якою є реальна витрата цього озброєння у перерахунку на одну ціль з урахуванням, що FPV-дрон не завжди долітає через дію ворожих засобів РЕБ чи інших чинників. Зрештою, не завжди одного дрона вистачає, щоб уражену ціль можна було записати до знищених.

Яскравий приклад, а скільки ж на одну ціль може бути використано FPV-дронів демонструє відео роботи операторів дронів від підрозділу "Булава" 72-ї окремої механізованої бригади, які у Донецькій області знищили ворожий 240-мм міномет 2С4 "Тюльпан".

Читайте також: Машинний зір для FPV-дронів: що це, що дає, до чого треба готуватись та чи є такі розробки в Україні

І на відео можна побачити, що для знищення ворожої цілі (наприкінці демонструється спалений міномет) наші військові використали як мінімум п’ять FPV-дронів, причому, судячи з усього, всі вони влучили в ціль, тож питання було у тому, щоб використати достатню кількість дронів для стовідсоткового знищення цілі.

Нагадаємо, що раніше минулого року було озвучено план озброїти Сили оборони України у 2024 році одразу 1 млн FPV-дронів і фактично третину цієї кількості планує покрити компанія TAF Drones, яка має плани виготовити 350 тисяч дронів, а також працює над "машинним зором для дронів", але масовій інтеграції заважає вартість системи.

Варто також згадати — нещодавно стало відомо про те, що РФ на свої FPV-дрони встановлює тепловізори вартістю у понад 1300 доларів за одиницю і хоча й поки невідомо, наскільки це масове явище, але такий тривожний факт все ж варто зафіксувати.

Читайте також: Чудовий приклад того, як у НАТО відірвані від реальності щодо FPV-дронів й пояснюють чому вони не потрібні