xcounter
#

На російських Су-34 у Білорусі помічені протикорабельні ракети Х-35 якими рашисти б'ють по українських містах

20757
Су-34 ВКС РФ
Су-34 ВКС РФ

Су-34 з цими ракетами знаходяться у стані "готовність №2", тобто з підвішеним озброєнням на пілонах для зменшення часу для вильоту

Міноборони Білорусі опублікувало відео з проведенням спільних з РФ льотних навчань де засвітило російські фронтові бомбардувальники Су-34 на пілонах яких висять протикорабельні ракети Х-35.

Саме відео знято на аеродромі "Барановичи", від якого до найближчого Балтійського моря - 370 км, а сама Білорусь взагалі не має виходу до моря.

Читайте також: Естонія стане першою країною НАТО, що дасть для ЗСУ майже всі свої гаубиці
су-34 білорусь з х-35
Ракети Х-35 на пілонах Су-34 у Барановичах

В цій ситуації дивне навіть не просто розміщення ракет Х-35 у Білорусі, так й те, що Су-34 стоять з цими ракетами підвішеними на пілоні й перебувають, з огляду на все, у стані "готовність №2": літак на стоянці, готовий до термінового злету, особовий склад розташований поблизу літаків.

Барановичи
Аеродром "Барановичи"

Також зазначимо, що загалом на аеродромі помічено сім Су-34, але два з них перебувають на цьому аеродромі, як мінімум з серпня 2022 року. Також з огляду на різний камуфляж вкрай схоже, що п'ять нових бомбардувальників були зібрані з різних частин.

Ракети Х-35 на пілонах Су-34 у Барановичах

Звісно навряд ці літаки призначені для того, щоб захистити Білорусь від морських десантів. Бо РФ ще у Сирії використовувала ракети Х-35 для ударів по наземних цілях. Також ця ракета вже неодноразово використовувалась для ударів по приморським містам України.

Зазначимо, що звичайна версія Х-35 має активну радіолокаційну головку самонаведення. Водночас існує версія Х-35У до якої була інтегрована система супутникової навігації, яка дозволяє ураження наземних стаціонарних об'єктів. Дальність пуску Х-35 декларується на відстані 130 км, Х-35У - 260 км. Вага бойової частини становить 145 кг. Швидкість ракети дозвукова - до 900 км/год, прорив ППО здійснюється за рахунок маловистоного польоту.

Докладемо й відео від міністерства оборони Білорусі, на якому білоруський пілот розповідає про "мирні навчання" під час яких самі білоруси тренуються прикривати ударні порядки російської авіації.

Також уваги заслуговує кадр на який попав дисплей білоруського літака (скоріш за все Су-30), на якому висвітилось "отказ НСЦ" - відмова нашоломної системи цілевказання.

Ця система відповідає за виведення показників приладів на прозорий дисплей перед очима пілота основної інформації щодо параметрів польоту, а також візуалізує роботу прицільних систем, зокрема оптико-локаційної станції.

Читайте також: Нідерланди розглянуть можливість передачі F-16 Україні: чому це дійсно доволі реалістичний сценарій