xcounter
#

Морпіхи США знову тестують цікавий комплекс для знищення кораблів, і це "безпілотник" з ракетами NSM

6484
Пуск ракети NSM, фото U.S. DoD
Пуск ракети NSM, фото U.S. DoD

Всього американські морпіхи планують озброїтися 14 батареями таких комплексів

Американські морпіхи провели випробувальні стрільби протикорабельною ракетою NSM з новітньої безпілотної пускової установки Navy Marine Expeditionary Ship Interdiction System або ж NMESIS — деталі випробувань розповідає видання Naval News.

Як відзначається, випробування відбулися минулого місяця, вони проходили на військово-морській авіабазі Пойнт-Мугу, що у Каліфорнії. Загалом це був третій пуск ракети NSM з дистанційно керованого комплексу ROGUE (Remotely Operated Ground Unit for Expeditionary) на базі шасі JLTV від Oshkosh Defense.

Читайте також: Україна може купити одразу дивізіон NSM CDS, який буде бити не тільки кораблі рашистів, але й наземні цілі

Так, перші бойові стрільби були здійснені у листопаді 2020 року, другі — у серпні 2021 року, які були досить успішними і під час яких було підбито списаний фрегат USS Ingraham проєкту Oliver Hazard Perry.

Новітній комплекс NMESIS — це основа проєкту Force Design 2030 для КМП США, який зосереджує свої зусилля для використання морських піхотинців у боях в ймовірному конфлікті у західній частині Тихого океану.

USMC
Фото: USMC

Доволі компактна безпілотна система NMESIS дозволить ефективно блокувати прибережні райони та інші ключові вузькі місця, надаючи підрозділам гнучкість та значно підвищуючи живучість підрозділів.

Всього КМП США планує 14 батарей NMESIS, одна батарея — це 18 пускових установок на два взводи по дев’ять пускових у кожному (взводи діляться ще на три секції по три пускові). Таким чином, загальна кількість пускових NMESIS у КМП США становитиме 252 одиниці.

Читайте також: Міноборони України відповіло на оголошену РФ морську війну і натякнуло на долю крейсера "Москва"