xcounter
#

"Миротворець" з "Амулетом", "Кентаври" і Eurofighter на параді та повелитель вогню TOPAZ: події тижня від Defense Express

1436
Бойова роботизована платформа "Миротворець"
Бойова роботизована платформа "Миротворець"

Новий наземний бойовий дрон від КВП "Синергія", нові деталі параду, який відбудеться на честь 30-річчя Незалежності України та все про автоматизовану систему керування артилерійським вогнем TOPAZ​ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Протитанковий "Миротворець" з "Амулетом" від ДККБ "Луч"

Новий "гравець" оборонно-промислового комплексу України КВП "Синергія" продемонструвало наземну роботизовану платформу "Миротворець", яка була створена спільно з іншими українськими компаніями.

Читайте також: "Акела промахнувся": Чому Путін ризикує програти парламентську кампанію в РФ

Defense Express мав змогу детально поспілкуватися з розробниками цього дрона під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму України, який проходив на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Україні треба шукати рішення проти снайперів

У ДШВ ЗС РФ тестують концепцію використання БПЛА для поліпшення умов ведення вогню снайперських пар.

Снайпер РФ
У РФ хочуть до снайперської пари "додати" БПЛА

Так, Міноборони РФ прийняло рішення оснастити снайперські підрозділи розвідувальними квадрокоптерами, завдяки яким бійці зможуть знаходити противника на значних відстанях, вести спостереження, а в майбутньому і скидати невеликі боєприпаси.

Відомо, що одній снайперській парі буде видаватися один безпілотник. Першими таке "оновлення" отримають повітряно-десантні війська ЗС РФ – вони ж мають протестувати ефективність такої концепції.

Якщо у ДШВ ефективність цієї ідеї підтвердять, то надалі мініатюрні БПЛА отримають снайперські підрозділи морської піхоти, спецпризначенців та сухопутних військ.

Бронемашини на IDEF

Минулого тижня в Туреччині пройшла Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2021. Захід що входить до числа найбільших світових майданчиків, на яких демонструються новинки озброєнь та військової техніки, цікавий тим, що на ньому буде представлено останні новинки озброєння та військової техніки – в першу чергу турецькі.

танк Kaplan MT
Проект танку Kaplan MT, що був вперше продемонстрований під час IDEF-2017, у 2021 році демонструється як серійний / Фото: Агентство Анадолу

Зокрема, на виставці, що відкрилася у вівторок, 17 серпня ц.р., вперше буде представлено серійну модифікацію першого поставленого на експорт турецького танку Kaplan MT розробки та виробництва компанії FNSS.

Pars IV 6x6 від FNSS
Бойова броньована машина Pars IV 6x6 від FNSS

Також на виставці IDEF-2021 компанія FNSS вперше представить розроблену спеціально для потреб ЗС Туреччини бойову броньовану машину (ББМ) Pars IV 6x6. Інші деталі – в матеріалі Defense Express.

"Кентаври" і Eurofighter

До сьогоднішнього дня читачі могли знайти в публікаціях профільних ЗМІ та соцмереж окремі фрагментарні моменти, що стосувались підготовки військового параду на честь 30-річчя Незалежності нашої країни.

С-27
Транспортний літак С-27 словацьких ВПС під час репетиції "повітряної" частини параду, 11 серпня 2021 року

Тепер же видання АрміяInform вирішило описати всю номенклатуру техніки та озброєння, яку виставлять Збройні Сили України та наші партнери по НАТО для участі в параді 24 серпня 2021 року. Деякі деталі – в нашій публікації.

Повелитель вогню

З огляду на актуальність переозброєння артилерії Сухопутних військ Збройних сил України на нові артилерійські системи, а також підвищення бойових можливостей за рахунок автоматизації управління, Defense Express знайомить читачів з можливостями автоматизованої системи керування вогнем (АСКВ) TOPAZ розробки та виробництва компанії WB Electronics, що входить до групи компаній WB GROUP (Республіка Польща).

Topaz
Автоматизована система керування вогнем TOPAZ сьогодні є засобом, який використовується в Ракетних військах і Артилерії ЗС РП. Різні його варіанти використовуються для стрільби з артсистем 122-мм 2S1 Goździk, 152-мм зразку 77 DANA, 155-мм Krab, 120-мм мінометів Rak й РСЗВ WR-40 Langusta

Основною складовою в досягненні перемоги в сучасному бою є глибока автоматизація процесів управління військами та зброєю. Особливої ваги це набуває для видів військ, що мають технічно складні озброєння та військову техніку. Більше знає Defense Express.

Гарних вихідних!

Читайте також: Захід починає нову операцію в Афганістані, Німеччина та США розгортають спецназ і вертольоти в Кабулі