xcounter
#

Міноборони Великобританії поверне контроль над центром ядерної зброї: з 1993 року ним керували приватні компанії

1144
Міноборони Великобританії поверне контроль над центром ядерної зброї: з 1993 року ним керували приватні компанії

Atomic Weapons Establishment має перейти під контроль оборонного відомства країни до кінця червня 2021 року

Уряд Великобританії поверне контроль над Організацією з ядерної зброї (Atomic Weapons Establishment) після письмової заяви міністра оборони Бена Уоллеса.

Таким чином, керівництво AWE, яке розробляє, виготовляє та підтримує ядерну зброю Великобританії, повернеться до Міністерства оборони після більш як двох десятиліть приватизованого управління.

Читайте також: Німецькі військово-повітряні сили готуються до ядерної війни
Ядерна зброя
Штаб-квартира Atomic Weapons Establishment

AWE наразі знаходиться під управлінням Lockheed Martin, Serco і Jacob's Engineering, при цьому Lockheed Martin має контрольний пакет акцій консорціуму менеджерів (51 %, інші компанії – по 24,5 % кожна).

Наразі Міністерство оборони Великобританії сподівається, що воно поверне контроль над організацією до кінця червня 2021 року.

Міністерство оборони Великобританії візьме на себе управління організацією всередині компанії, щоб "спростити та посилити відносини між оборонним відомством і AWE".Як раніше повідомляв Defense Express, у США впевнені, що викрили плани Росії стосовно ядерної крилатої ракети "Буревестник".

Супутникові знімки
Супутникові зображення об’єктів від Planet Labs

"Нові супутникові знімки показують, що Росія готується відновити випробувальні польоти своєї крилатої ракети з ядерною енергетичною установкою на продемонстрованому раніше стартовому полігоні неподалік від полярного кола", – стверджують в CNN.

Читайте також: Пентагон хоче розробити ракетне стелс-паливо. Чи може це спровокувати ядерну війну?