xcounter
#

Міноборони РФ побідкалось, що американський MQ-9 Reaper хотів таранити Су-35 у Сирії

13605
MQ-9 Reaper (фото: US DoD)
MQ-9 Reaper (фото: US DoD)

У Москві у своїй пропаганді дійшли до стадії, яку не міг передбачити навіть Оруелл

Повідомлення від так званого міноборони РФ знову демонструє те, що межа будь-якої логіки та глузду повністю пройдена. Зокрема, як офіційно повідомлено у Москві ще 25 серпня у Сирії, у районі Ет-Танф на висоті 7,2 км американський БПЛА MQ-9 небезпечно наблизився до російського багатоцільового винищувача Су-35.

Читайте також: Українські бійці розрізають касетні боєприпаси, щоб зробити скиди для дронів: чому до ідеї з CBU-100​ треба повернутись

"Російський льотчик, продемонструвавши високий професіоналізм, вчасно вжив необхідних заходів для запобігання зіткненню" - зазначено у повідомленні.

Як саме гвинтовий БПЛА MQ-9, який має крейсерську швидкість у 313 км/год міг "небезпечно наблизитись" до Су-35, крейсерська швидкість якого 800-950 км/год, а швидкість звалювання складає близько 200 км/год, - залишається без відповіді. Як й те, на кого розраховані такі повідомлення.

Водночас залишається лише одне питання, коли такі "небезпечні зближення" російських літаків завершаться абсолютно логічним наслідком - запуском AIM-9, яку цілком може використати MQ-9 для самооборони.

Зрештою у ситуації, коли РФ вже збивала MQ-9 поряд з окупованим Кримом, намагалась збити аналогічний БПЛА шляхом скидання теплових пасток, все ж таки мають призвести до епізоду, який точно не призведе до будь-якої ескалації, але точно змусить РФ відмовитись від будь-яких подібних дій.

Читайте також: Рашисти зранку 27 серпня здійснили найбільш дивну атаку крилатими ракетами з Ту-95МС за весь час