xcounter
#

Втрачений MQ-9 Reaper знаходився впритул до головної бази РФ у окупованому Криму (відео)

MQ-9 Reaper (фото: US DoD)
MQ-9 Reaper (фото: US DoD)
10589

Розвідувальні польоти США проходять значно "агресивніше", ніж вважалось до цього

Міноборони США оприлюднило відео зі втраченого над Чорним морем БПЛА MQ-9 Reaper, який впав через дії літаків РФ.

Зокрема на відео зафіксовано, як російський Су-27 наближається до дрона та скидає паливо, під час повторної спроби він пролетів максимально близько до дрона після чого одна з лопатей гвинта MQ-9 Reaper зазнала пошкодження. Попри це дрон продовжив політ, але оператори прийняли рішення його знищити.

Читайте також: Хто гальмує масштабний план із поповнення боєприпасів ЗСУ і в чому основна проблема

Але на цьому відео є певні деталі, які дозволяють локалізувати місце подій. Зокрема на відео потрапила берегова лінія. Завдяки сервісу Google Earth можливо порівняти рельєф, й встановити, що скоріш за все мова йде про район на південний захід від Севастополя. На що вказує виблиск від водної поверхні Чорноріченського водосховища та вершини Кримських гір.

Таким чином американський дрон дійсно впритул наблизився до бази РФ, при цьому міг вести оптичну розвідку завдяки камерам. У полі зору дрона цілком перебувала не тільки головна військово-морська база рашистів, але й авіабази поряд із Севастополем, зокрема "Бельбек".

Як зазначають у США, MQ-9 Reaper знаходився у нейтральному повітряному просторі тобто мінімум у 22 км від берегової лінії. Водночас навіть якщо дрон й перетнув кордон, то це був би кордон України.

Читайте також: Системи захисту від БПЛА для ЗСУ від Ізраїлю - що це може бути та чи дійсно допоможе