xcounter
#

Шойгу заявив про відведення угруповань військ від кордонів України, але частину техніки розмістять під Воронежем (оновлено)

​Міністр оборони РФ Сергій Шойгу
​Міністр оборони РФ Сергій Шойгу
1923

Армія РФ має з 23 квітня розпочати повернення військ до пунктів постійної дислокації

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив про завершення "контрольної перевірки" військ, яка розпочалась на початку квітня.

"Вважаю, що цілі раптової перевірки досягнуті повністю. Війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни. У зв'язку з цим мною прийнято рішення завершити перевірочні заходи в Південному та Західному військових округах", - заявив Сергій Шойгу.

Читайте також: Відповідь на навчання РФ в окупованому Криму: Повітряні Сили здійняли у повітря літаки з "Кульбакино"
Моська піхота РФ
Висадка російських морпіхів (фото ілюстративне)

Також були окреслені строки початку відведення військ - 23 квітня. Відповідне розпорядження надано генеральному штабу РФ, командувачам військами військових округів та повітряно-десантних військ, а також строки завершення відведення із перерахуванням частин.

"До 1 травня повернути особовий склад 58-ої армії Південного військового округу, 41-ої армії Центрального військового округу, 7-ої та 76-ої десантно-штурмових дивізій до пунктів постійної дислокації. Техніку та озброєння 41-ої армії, яку передбачено задіяти у навчаннях "Захід-2021", розмістити на полігоні "Погоново", - зачитав міністр оборони РФ.

Зазначимо, що полігон "Погоново" знаходиться у 150 км від кордону України поблизу Воронежа.

Цю заяву було зроблено після проведення фінального навчання на полігоні "Опук" у Криму, яке, судячи з усього, стало наймасштабнішим для армії РФ з часів окупації Криму.

Загалом зараз на півострові знаходиться посилене 40-тисячне угруповання, до складу якого, окрім підрозділів розміщений у Криму, увійшли підрозділи 58-ої загальновійськової армії з Кавказу, кораблі Північного та Балтійського флоту, Каспійської флотилії, а також фронтова авіація зі Ставропольського краю.

З боку Defense Express зазначимо, що загалом мова йде про 25 батальонно-тактичних груп, які були розгорнуті поблизу кордонів з Україною на лінії Брянськ-Курськ-Воронеж, а також у окупованому Криму. Відведення такого угрупування не може відбутися за декілька днів, мова йде про строки від один-два тижнів.

Армія РФ

Проте навіть їх відведення не означає те, що штатні 28 БТГ продовжать залишатися на своїх місцях.

У будь-якому випадку, відносно ілюстративним та легко відстежувальним фактором буде повернення чотирьох великих десантних кораблів до Балтики та Північного моря, а також переміщення десантних катерів Каспійської флотилії.

БДК Босфор
Прохід великого десантного корабля РФ "Кондопога" через Босфор
Читайте також: США допоможуть Україні зброєю