xcounter
#

​Армія РФ у Криму починає фінальний етап масштабного навчання: залучено все що є

Навчання морпіхів армії РФ (це та інші- ілюстративне зображення)
Навчання морпіхів армії РФ (це та інші- ілюстративне зображення)
1362

Навчання угрупування російської армії проходять на полігоні "Опук"

Міноборони Російської Федерації повідомило про початок фінальної фази навчань стягнутих до окупованого Криму підрозділів. В ньому візьме участь різнорідне військове угрупування, яке було посилено підрозділами, які перекидали майже зі всієї РФ.

"У практичних діях військ візьмуть участь підрозділи загальновійськового об'єднання, об'єднання ВПС і ППО, бойові кораблі та судна, військові частини берегових військ Чорноморського флоту, частина сил Каспійської флотилії Південного військового округу, а також підрозділи аеромобільних військ", - заявили у міноборони РФ.

Читайте також: У РФ не хочуть, щоб Україні постачали Bayraktar TB2: погрожують переглянути співробітництво з Туреччиною

До навчань також будуть залучені комплекси протиповітряної та берегової оборони. Самі навчання пройдуть на полігоні "Опук" поблизу Керчі, біля якого Кремль оголосив зону заборонену для польотів. Проте, це не заважає літакам та БПЛА НАТО здійснювати постійний моніторинг дій російської армії.

Наприклад, зранку 22 квітня поблизу Криму чергує британський розвідувальний літак RC-135W Rivet Joint. Цікавий "збіг обставин" - коли RC-135W наближався до Кубані в Анапі приземлився російський повітряний пункт керування Ту-214 ПУ-СБУС, який доволі часто використовує для своїх польотів міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

RC-135W Rivet Joint крим Ту-214 ПУ-СБУС

Судячи з раніше оприлюдненої інформації, окрім підрозділів, які штатно розміщені на півострові, наземна компонента російської групи військ посилена підрозділами 58-ої загальновійськової армії, штаб якої знаходиться у Владикавказі, а підрозділи мають постійні пункти дислокації у Чечні, Дагестані та Південній Осетії.

армія РФ

Також за останній тиждень значно збільшилась десантна складова флоту РФ у Чорному морі, яка тепер складається з 11 великих десантних кораблів та 13 десантних катерів. Які здатні здійснити висадку, у першій хвилі, до 150 танків або 230 БТР/БМП та до 4,8 тисячі морських піхотинців. Для цього Кремль перекинув всі десантні катери з Каспію та по два великих десантних кораблі з Балтійського та Північного флотів.

Навчання морпіхів армії РФ

Було посилено повітряно-десантну компоненту шляхом перекидання неоголошеної чисельності підрозділів російських "ВДВ". А фронтову авіацію - шляхом перебазування штурмовиків Су-25СМ3 зі Ставропольського краю.

Оновлено:

Згодом міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив про завершення "контрольної перевірки" військ. Та окреслив строки початку відведення військ - 23 квітня. Відповідне розпорядження надано генеральному штабу РФ, командувачам військами військових округів та повітряно-десантних військ.

Читайте також: "Фурія" яка не боїться російського РЕБ та літає над Кримом: про замовлення та розвиток БпАК від "Атлон Авіа" (відео)