xcounter
#

Чхали на ті заборони Кремля: США продовжують моніторинг сил РФ у окупованому Криму

RQ-4 Global Hawk ВПС США
RQ-4 Global Hawk ВПС США
4350

RQ-4 Global Hawk продовжує розвідувальні польоти над Чорним морем

Стратегічні розвідувальні БПЛА ВПС США продовжують стеження за армією РФ попри намагання РФ ввести обмеження на польоти біля окупованого Криму.

Про це свідчать дані з транспондера RQ-4 Global Hawk з позивним FORTE10, який зранку 21 квітня виконує політ над акваторією Чорного моря.

Читайте також: Збройні Сили будують укріплення на межі з Кримом та готуються до маневреної оборони
RQ-4 Global Hawk NOTAM крим
Дані сформовані завдяки сервісу Flightradar24 та сервісу відстеження повідомлень NOTAM - notamMap

Слід зазначити, що вчора РФ опублікувала координати зон з обмеженнями для польотів у акваторії Чорного моря, які діють з 20 по 24 квітня без пояснення причин. У ці зони увійшла акваторія на захід від півострова та навпроти полигону "Опук" де зараз проходять концентрація підрозділів армії РФ.

RQ-4 Global Hawk
RQ-4 Global Hawk оснащений цілим арсеналом засобів розвідки

Слід зазначити, що розвідувальні можливості RQ-4 Global Hawk, який оснащений радаром з синтезованою апертурою (SAR), дозволяє на оперативній глибині виявляти противника за будь-яких погодних умов. Окрім того, цей дрон також оснащений чутливими оптичними та інфрачервоними сенсорами.

Можливості RQ-4 Global Hawk
Візуалізація можливостей стратегічного БПЛА США RQ-4 Global Hawk від @Gerjon_

Варто нагадати, що зараз у окупованому Криму армія РФ завершує посилення ударно-десантного угрупування. Воно спирається на 11 великих десантних кораблів та 13 десантних катерів, частина з яких була перекинута з Балтійського та Північного флоту РФ та Каспійської флотилії.

Водночас на півострові вже розміщено з’єднання 58-ої загальновійськової армії, штаб якої знаходиться у Владикавказі, а підрозділи мають постійні пункти дислокації у Чечні, Дагестані та Південній Осетії. А також зі Ставропольського краю перекинуті додаткові сили фронтової авіації.

Читайте також: Замість "повітряного ленд-лізу" для України: США перекинули в Польщу декілька десятків винищувачів