xcounter
#

"Ми одночасно в повітрі маємо 12 літаків": Міноборони оприлюднило відео про масштабні навчання винищувачів ПС ЗСУ

7774
Винищувачі МіГ-29 40 БрТА ПвК "Центр" Повітряних Сил ЗСУ
Винищувачі МіГ-29 40 БрТА ПвК "Центр" Повітряних Сил ЗСУ

Масштабні льотно-тактичні навчання на базі 40-ї бригади тактичної авіації проходили на Київщині з 1 по 3 липня 2020 року

Відзначається, що польоти фронтових винищувачів відбувались в умовах максимально наближених до бойових, з протидією засобами РЕБ та урахуванням бойового досвіду. При цьому в повітрі напад умовного противника "відбивала" ціла ескадрилья МіГ-29 40 БрТА.

"Командир ескадрильї фактично знаходиться в повітрі, приймає рішення на один з варіантів повітряного бою і віддає відповідні накази безпосередньо в повітрі. І ми одночасно в повітрі маємо 12 літаків", - відзначив командир 40-ї бригади тактичної авіації Андрій Фандєєв.

Читайте також: Повітряні Сили ЗСУ провели масштабні льотні навчання (фото)

Хоч здебільше в навчаннях брали участь МіГ-29 40 БрТА, до польотів залучалися й літаки з інших бригад тактичної авіації, що входять до складу бригад ПвК "Центр". Зокрема брали участь більш потужні винищувачі Су-27, навчально-бойові L-39 Albatros, а також БПЛА та гелікоптери Мі-8.

МіГ-29 ЗСУ

"Створена обстановка максимально наближена до бойової. В якості цілей використовуються літаки з інших аеродромів", - повідомив командир ПвК "Центр" Анатолій Кривоножко.

МіГ-29 ЗСУ

Як ми вже повідомляли раніше, до тренувань були залучені винищувачі з трьох бригад ПвК "Центр". Так, під час льотно-тактичних навчань було здійснено 37 літако-вильотів з трьох основних військових аеродромів - "Васильків" (40 БрТА), "Миргород" (831 БртА), "Озерне" (39 БрТА) та двох оперативних. Окрім штатних пілотів бригад до льотних вправ також залучався й молодий льотний склад випуску 2018-2019 років.

МіГ-29 ЗСУ
Читайте також: МіГ-29 та Су-27 ПС ЗСУ вперше супроводжували бомбардувальники B-1B над Чорним морем (відео)