xcounter
#

Повітряні Сили ЗСУ провели масштабні льотні навчання (фото)

3381
МіГ-29 ПС ЗСУ
МіГ-29 ПС ЗСУ

На початку липня в одній з льотних бригад Повітряного командування "Центр" ПС ЗСУ провели показове льотно-тактичне навчання

Навчання проходили з 1 по 3 липня цього року. Під час масштабних тренувань було здійснено 37 літако-вильотів з військових аеродромів "Васильків", "Миргород" та "Озерне".

Як відзначили в прес-службі ПвК "Центр", основною метою льотно-тактичних навчання було визначено підготовка авіаційної ескадрильї до виконання бойових завдань за призначенням та перевірка готовності авіаційної ескадрильї до застосування по повітряних цілях.

Читайте також: МіГ-29 та Су-27 ПС ЗСУ вперше супроводжували бомбардувальники B-1B над Чорним морем (відео)
МіГ-29 ЗСУ

Також був здійснений показ командирам авіаційних бригад та ескадрильї ПвК "Центр" методів роботи командира і штабу з організації, забезпечення та управління бойовими діями авіаційної ескадрильї.

МіГ-29 ЗСУ

В ході навчання були відпрацьовані наступні питання:

  • напад ДРГ на стоянку авіаційної ескадрильї;
  • елементи охорони та оборони стоянки;
  • робота технічно-експлуатаційної частини авіаційної в умовному виході на оперативний аеродром з елементами відновлення техніки, яка зазнала ушкодження під час ведення бойових дій;
  • катапультування льотного складу з умовно збитого літака та дії пошуково-рятувальних груп щодо визволення льотчика.
Ан-26 ЗСУ

Наголошується, що в навчаннях було ураховано бойовий досвід здобутий на Донбасі. Окрім штатного складу ескадрильї до вправ також залучався й молодий льотний склад останніх років випуску.

МіГ-29 ЗСУ
Читайте також: Модернізований МіГ-29МУ2 провів пуски керованих ракет Х-29 по наземним цілям (відео)