xcounter
#

Модернізований МіГ-29МУ2 провів пуски керованих ракет Х-29 по наземним цілям (відео)

2710
Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 з керованою ракетою класу "повітря-земля" Х-29Т
Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 з керованою ракетою класу "повітря-земля" Х-29Т

Модернізований фахівцями ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" винищувач МіГ-29МУ2 почав випробування з застосуванням ракет "повітря-земля"

Зокрема один з активістів Організації Волинських Авіалюбителів "ОВАЛ" оприлюднив відео оновленого винищувача, що здійснює пуск ракет Х-29Т по наземним цілям.

Відзначається, що ці випробування проводилися 28 травня ц.р. Легкий фронтовий винищувач МіГ-29МУ2, модернізований на ЛБТЗ, що входить до складу ДК "Укроборонпром", у супроводі ще одного МіГ-29 ПС ЗСУ (ймовірно навчально-бойової версії "УБ") зробив кілька заходів на ціль. Під час них він випустив по одній ракеті Х-29Т з точок підвіски під лівою та правою консоллю крила.

Читайте також: В ДНДІ відновили проведення випробувань нових зразків озброєння у повному обсязі (фото)

Випробування з пусками ракет по наземним цілям проходили на авіаційному полігоні "Повурськ" в Ковельському районі.

Нагадаємо, днями прес-служба Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки (ДНДІ ВС ОВТ) повідомила, що "тривають льотно-конструкторські випробування модернізованого літака МіГ-29, зокрема з бойовим застосуванням керованого ракетного озброєння типу "повітря-поверхня".

МіГ-29МУ2
Модернізований на ЛДАРЗ фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 почав проходити випробування на одному з військових аеродромів ЗСУ. Грудень 2019 року

Як раніше вже повідомлялося Defense Express, випробувальні польоти винищувача МіГ-29МУ2 з керованими ракетами здатними вразити наземні цілі почалися у березні цього року.

Варто також додати, що перша згадка про відновлення робіт по модернізації фронтових винищувачів МіГ-29 до версії "МУ2" з’явилась ще в січні 2018 року. У травні минулого року перший прототип був представлений на ЛДАРЗ міністру оборони України, а наприкінці 2019 року, дослідний зразок модернізованої машини здійснив свій перший політ.

МіГ-29МУ2
Прототип фронтового винищувача МіГ-29МУ2 (бортовий номер 12, зав. номер 2960729356) призначений для 40-ї бригади тактичної авіації ПС ЗСУ в цеху ЛДАРЗ під час візиту на підприємство колишнього Міністра оборони України Степана Полторака. 3 травня 2019 року / Фото: Микола Тис/ZIK

Основною відмінністю цього типу винищувачів є можливість застосування керованих засобів ураження класу "повітря-земля" (ракет Х-29 або корегованих авіабомб КАБ-500), чого звичайні застарілі версії МіГ-29 робити не вміють.

Читайте також: "Вільха-М", "Нептун" і Т-72АМТ: які зразки нового озброєння перевіряють в ДНДІ ВС ОВТ (фото)