xcounter
#

"Вільха-М", "Нептун" і Т-72АМТ: які зразки нового озброєння перевіряють в ДНДІ ВС ОВТ (фото)

1502
Нова та модернізована українська військова техніка та озброєння що випробовують в ДНДІ ВС ОВТ
Нова та модернізована українська військова техніка та озброєння що випробовують в ДНДІ ВС ОВТ

У Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки продовжують перевіряти на відповідність сучасним вимогам новітнє та модернізоване озброєння на потреби Збройних Сил України

Зокрема, відзначається, що наразі фахівці ДНДІ ВС ОВТ продовжують з дотриманням належних заходів безпеки й епідеміологічної, прискіпливо "тестувати" сім нових (модернізованих) зразків озброєння та військової техніки.

Так, в інтересах Сухопутних військ науковці здійснюють опрацювання результатів нещодавніх вдалих пусків коригованої ракети "Вільха-М", а також випробовують модернізований ДП "Київський бронетанковий завод" танк Т-72АМТ, 120-мм міномет МП-120 та спарену 23-мм установку української модифікації ЗУ-23.

Читайте також: Українська модифікація ЗУ-23-2 проходить визначальні відомчі випробування (фото)
РСЗВ
РСЗВ "Вільха-М" на випробуваннях

Для потреб Повітряних Сил Збройних сил України проводять льотно-конструкторські випробування дослідного зразка модернізованого фронтового винищувача МіГ-29МУ2 та конструкторські випробування штурмовика Су-25.

Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2
Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 на випробуваннях

В інтересах Військово-Морських Сил України тривають державні випробування берегової версії протикорабельного ракетного комплексу РК-360 МЦ "Нептун" та протикорабельних ракет Р-360.

РК-360 МЦ
РК-360 МЦ "Нептун" на випробуваннях

Зазначається, що поточного року наявні плани випробувань довелося скоригувати, тимчасово зупинивши проведення незначної кількості (близько 15 %) випробувань. Причина загальновідома - запроваджений у країні карантин для недопущення поширення коронавірусу COVID-19, зокрема, й серед особового складу вітчизняного війська.

Модернізований танк Т-72АМТ
Модернізований танк Т-72АМТ на випробуваннях

Тому решта особового складу, що не залучена до проведення практичних випробувань, працює за планами індивідуальної підготовки, а цивільні працівники, які досягли 60-річного віку, виконують роботу дистанційно.

Конструкторські випробування штурмовика Су-25
Конструкторські випробування штурмовика Су-25

За словами начальника Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки полковника Володимира Башинського головне нині - зберегти життя та здоров’я колективу.

Українська модифікація 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2 та 120 мм міномет МП-120
Українська модифікація 23-мм спареної зенітної установки ЗУ-23-2 та 120 мм міномет МП-120 на випробуваннях

Після завершення встановлених обмежень усі заплановані на цей рік випробування відновлять у повному обсязі.

Читайте також: Модернізований Т-72 успішно пройшов підводні випробування (відео)