xcounter
#

Модернізований Т-72 успішно пройшов підводні випробування (відео)

1435
Т-72АМТ ЗСУ
Т-72АМТ ЗСУ

ДП "Київський бронетанковий завод" спільно з фахівцями Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки провели черговий етап випробування модернізованого зразка танку Т-72 – підводного водіння

Повідомляється, що модернізований зразок танку занурили у водойму на глибину 5 метрів, де він успішно подолав 10-метрову дистанцію. Таким чином випробовували основні тактико-технічні характеристики танку під час водіння на глибині.

Раніше на полігоні "Десна" у Чернігівській області випробували ходові характеристики танку. Модернізований Т-72 має збільшену масу, на ньому встановлено більш потужний двигун, замінено елементи ходової частини та додана система відеопаркування для спрощення маневрування бойової машини. Ці технічні характеристики випробовувалися під час водіння на ґрунтовій та бетонній дорозі, та на пересіченій місцевості. Усі програми випробувань виконані успішно.

Читайте також: ЗСУ отримали вже понад 200 модернізованих танків Т-64 зразка 2017 року

Випробування тривають, наступним етапом планується виконання стрільб з закритої зенітної установки та керованою ракетою, із метою оцінки ефективності озброєння модернізованого зразка.

На Т-72 для використання цієї високоточної зброї встановлений прилад нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами і нічний приціл з можливістю ведення вогню керованою ракетою. Також танк оснащений комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутниковою навігаційною системи, що дозволить більш ефективно застосовувати озброєння машини під час ведення бойових дій.

Для покращення захисту в ході бою, вдосконалено комплекс динамічного захисту та оновлена система протипожежного обладнання.

Тактико-технічні характеристики танку випробовуються в максимально наближених до реальних військових умовах.

Нагадаємо, на початку березня Київський бронетанковий завод, що входить до ДК "Укроборонпром", передав Збройним силам України останню партію з 6 танків Т-72 АМТ, на яких було проведено доробки з метою покращення їх бойових та технічних характеристик. Цим КБТЗ завершив постачання танків за державним контрактом з Міністерством оборони України. Перші 25 одиниць відремонтованих танків Т-72 із покращеними тактико-технічними характеристиками було передано до українського війська двома партіями у січні 2020 році.

Читайте також: Т-72АМТ у Збройних Силах: передано десятки машин, яких вистачить на танковий батальйон