xcounter
#

MBDA захистить нові британські фрегати Type 31 "найкращою системою ППО ближньої дії"

2118
Зенітна керована ракета CAMM
Зенітна керована ракета CAMM

ЗРК Sea Ceptor оснащується фрегати Type 23, а також нові фрегати Type 26

Компанія MBDA отримала контракт від міністерства оборони Великої Британії на постачання ЗРК Sea Ceptor для нових фрегатів Королівського флоту Type 31.

Ця система дозволить фрегатам Type 31 захищатися від ворожих високошвидкісних маневрових ракет, штурмовиків та швидких прибережних ударних кораблів, а також захистити від цих загроз союзні судна, що знаходяться поруч.

Читайте також: Зробити "Нептун" абсолютною зброєю та перемогти РФ у війні на морі

"Ми дуже раді відмітити цей останній успіх сімейства CAMM. Sea Ceptor був розроблений, щоб змінити правила гри у морській протиповітряній обороні... він швидко виконає цю обіцянку", – зазначив генеральний директор MBDA Ерік Беранже.

Згідно з контрактом MBDA має інтегрувати ЗРК Sea Ceptor у системи фрегата Type 31 та поставити й установити відповідне обладнання для корабля.

Type 31 фрегат
Рендер фрегата Type 31
Загалом цей контракт є частиною Portfolio Management Agreement (PMA) – партнерства, що було розпочате у 2010 році між міноборони Великобританії та MBDA з розробки та виробництва суверенної комплексної зброї.
Type 26 корабель
Носова частина HMS Glasgow – першого корабля проекту Type 26

Програма PMA наразі забезпечила створення понад 4000 робочих місць в MBDA UK, зекономивши при цьому понад 1,7 млрд доларів.

Наразі система Sea Ceptor знаходиться на озброєнні фрегатів Type 23 королівського флоту, а також буде захищати нові фрегати Type 26.

Фрегати Type 23
Фрегати Type 23, котрих мають замінити перспективні фрегати Type 26

Водночас міноборони Великобританії підтримує загальний запас зенітних керованих ракет CAMM, що використовуються у Sea Ceptor, як для Королівського флоту, так і для британської армії.

Читайте також: Туреччина випробовує безпілотний бойовий катер, він може бути цікавим ВМС України