xcounter
#

Львівський радіоремонтний завод у цьому році продовжив ремонт елементів для ЗРК "Тор" ЗСУ

7332
Пуски ракет під час випробувань відновлених комплексів ЗРК 9К330 «Тор» на державному полігоні «Ягорлик» на початку 2019 року
Пуски ракет під час випробувань відновлених комплексів ЗРК 9К330 «Тор» на державному полігоні «Ягорлик» на початку 2019 року

Крім того, на держпідприємстві працювали над відновленням ЗРК С-125М1, різноманітних станцій РЛС та РЕБ

Як повідомив директор ДП "Львівський радіоремонтний завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") Олександр Заіка, наразі підприємство має достатньо значний рівень завантаженості.

Мова йде про контракти з ремонту техніки (приблизно 60% від портфеля замовлень), що виконуються згідно з договорами про закупівлю послуг за державні кошти укладені з Міноборони України. Серед них й угоди на ремонт комплектучих для ЗРК "Тор".

Читайте також: РЕБ України: "Мандат" на монополію в ефірі
9К330 "Тор"
ЗРК 9К330 "Тор" ЗСУ на військовому параді 2018 рок

"В поточному році підприємство проводить капітальний ремонт НРЗ-4П (система радіолокаційного розпізнавання "свій-чужий"), ПРВ-16 (мобільний радіовисотомір), а також ремонт за технічним станом АЩП П-19 (антенно-щогловий пристрій мобільної РЛС), ЗРК С-125М1, складових частин ЗРК 9К330 "Тор", станцій радіоперешкод Р-378Б, Р-330Б та інших. Орієнтовна сума цих робіт складає 150-160 млн грн", - відзначив Олександр Заіка.

П-19 "Дунай"
Двокоординатна радіолокаційна станція дециметрового діапазону хвиль П-19 "Дунай" на Донбасі під час нещодавніх навчань ЗСУ з протидії БПЛА

Крім того, на заводі опановують самостійне виробництво антен РЛС та редукторів до них й розширюють їх номенклатуру.

ПРВ-16МА
Модернізований рухливий радіовисотомір сантиметрового діапазону хвиль ПРВ-16МА

"В цьому році завершено освоєння випуску модернізованих антенно-щоглових пристроїв (АЩП) П-18 (мобільна РЛС) та передано замовнику 4 одиниці, до кінця 2020 року буде виготовлено ще 2 одиниці АЩП П-18. Сподіваємось на отримання нових замовлень у 2021 році", - розповів директор Львівського радіоремонтного заводу.

РЛС П-18
Мобільна РЛС метрового діапазону хвиль П-18 ЗСУ

"Наступного року в інтересах Збройних Сил України ми плануємо освоїти ремонт та модернізацію РЛС П-37, та техніки РЕБ", - додав він.

РЛС П-37
Рухома двокоординатна РЛС кругового огляду та наведення й цілевказівки П-37 "МЕЧ"

За словами очільника державного підприємства, з 2014 року значно збільшилася як кількість замовлень, так і асортимент продукції, яку може ремонтувати або виготовляти "Львівський радіоремонтний завод".

MARS-L
Мобільна поєднана радіолокаційна станція L-діапазону MARS-L - українська модернізація радянської системи радіолокаційного розпізнавання "свій-чужий" НРЗ-4П

"Протягом 20 років ми освоїли ремонт понад двадцяти видів техніки для потреб Збройних Сил України та інозамовників. З 2014 року для відновлення боєздатності техніки Збройних сил України було освоєно ремонт та модернізацію понад 10 видів техніки, які успішно пройшли випробування бойовими стрільбами на полігоні, несуть бойове чергування в Збройних Силах України, беруть участь в АТО та ООС на Сході України (на 2020 рік на заводі було опановано ремонт понад 30 видів техніки ППО). Наприклад, це: БМ 9А330 (Тор), ЗРК С-125М1, АМУ П-19, Р-330Б, Р-330К, Р-378А(Б), СПН-30…", - зазначив Олександр Заіка.

Мандат-Б1Е Р-ЗЗОУМ
Машини РЕБ комплекс "Мандат-Б1Е Р-ЗЗОУМ", української покращеної версії старих комплексів Р-ЗЗО

Також він додав, що якщо до війни 70% контрактів припадало на експорт (постачання здійснюються у більш ніж 20 країн світу), то з 2014 року їх частка знизилась до 40%.

ЗРК С-125
У такому стані надходять пускові установки С-125 на ДП "Львівський радіоремонтний завод" (ліворуч), а такими пускові установки С-125 виходять із цехів заводу (праворуч) / Фото: ДК "Укроборонпром"
Читайте також: В ДП "НДІ РЕТ" розробляють новітню радіостанцію спецпризначення та систему захисту від перешкод для навігації БПЛА