xcounter
#

В ДП "НДІ РЕТ" розробляють новітню радіостанцію спецпризначення та систему захисту від перешкод для навігації БПЛА

6191
РЛС "Малахіт" від ВАТ "ХК "Укрспецтехніка"
РЛС "Малахіт" від ВАТ "ХК "Укрспецтехніка"

За планами керівництва підприємства ці розробки дадуть достатній щорічний дохід для сталого розвитку

Як відзначив директор Державного підприємства "Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки" Валерій Хачатуров (входить до складу ДК "Укроборонпром") НДІ працює виключно на внутрішній ринок.

Серед останніх проектів держпідприємства, розробка засобів радіоелектронної боротьби та розвідки для ДП "Конструкторського бюро "Південне" та виготовлення апаратури придушення завад для модернізації РЛС "Малахіт" в інтересах ВАТ "ХК "Укрспецтехніка".

Читайте також: Створено раду директорів першого холдингу Укроборонпрому - "Радарні системи"
У 2019 році на КБ "Південне" виготовили дослідний зразок комплексу боротьби з БПЛА та вдало провели його комплексні випробування

Оскільки малосерійного виробництва подібних систем це недостатньо для розвитку підприємства на довгостроковий період, а кількість замовлень науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт за останні роки різко зменшилась, було прийнято рішення провести ініціативні розробки ряду сучасних систем за власні кошти.

РЛС "Малахіт"
РЛС "Малахіт" від ВАТ "ХК "Укрспецтехніка"

Мова йде про розробку та виготовлення багатофункціональної, широкодіапазонної, перешкодозахищеної радіостанції спецпризначення, побудованої з використанням технології програмованого радіо (SDR) та системи перешкодозахисту навігаційної системи безпілотників.

"Надалі від цих робіт очікується достатній щорічний дохід для розвитку підприємства", - відзначив Валерій Хачатуров.

КБ
Дослідний зразок комплексу боротьби з БПЛА від КБ "Південне"

Варто додати, що нові системи виробництва "Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки" успішно й масово застосовують в Збройних силах. Зокрема "ХК "Укрспецтехніка" з 2014 року модернізувала (з використанням виробів НДІ РЕТ) на потреби ЗСУ близько 50 одиниць мобільних радіолокаційних станцій кругового огляду метрового діапазону хвиль "Малахіт".

Читайте також: На сьогодні КП "НВК "Іскра" виробляє контрбатарейні радари 1Л220УК серійно