xcounter
#

Створено раду директорів першого холдингу Укроборонпрому - "Радарні системи"

1801
Створено раду директорів першого холдингу Укроборонпрому - "Радарні системи"

На перемовинах між 10 керівниками підприємств Концерну було прийнято низку основоположних рішень та підписаний меморандум

Відзначається, що всі рішення першого робочого засідання керівників підприємств майбутнього холдингу було закріплено у Меморандумі про взаємодію та успішну реалізацію стратегічного плану.

Зокрема було прийнято рішення про створення дорадчих органів майбутнього холдингу "Радарні системи": Ради директорів та Ради головних конструкторів підприємств.

Читайте також: Унікальні радари вітчизняного оборонного підприємства

"Підписання Меморандуму та положень про створення Ради директорів та Ради головних конструкторів фактично закріплює довгострокове партнерство та поєднує потенціал 10 провідних державних підприємств галузі. Вже сьогодні, не чекаючи на ухвалення закону про корпоратизацію оборонних підприємств, ми робимо все можливе аби об’єднати наші зусилля у спільних проектах та швидко запустити холдинг "Радарні системи", коли це стане юридично можливим", - заявив директор КП "НВК "Іскра" Юрій Пащенко.

Уруський
Презентація концепції майбутнього холдингу "Радарні системи" Віце-прем’єру Олегу Уруському під час його візиту на НВК "Іскра" 31 липня 2020 року

Варто додати, що холдинг "Радарні системи" має стати першою галузевою бізнес-одиницею, яка буде створена в процесі довгоочікуваної трансформації ДК "Укроборонпром" та стане моделлю для корпоратизації державних підприємств ОПК України.

Нагадаємо, що в ДК "Укроборонпром" готуються до створення щонайменше шести секторальних холдингів, навколо яких буде консолідовано підприємства за принципом галузевої синергії компетенцій: ракетобудівної, авіаційної, авіаремонтної, бронетанкової, радарних та морських систем.

Читайте також: Стало відомо, коли серійний контрбатарейний радар 1Л220УК від НВК "Іскра" потрапить до Збройних Сил України