xcounter
#

На сьогодні КП "НВК "Іскра" виробляє контрбатарейні радари 1Л220УК серійно

7496
Контрбатарейний радар 1Л220УК від КП "НВК "Іскра"
Контрбатарейний радар 1Л220УК від КП "НВК "Іскра"

Для початку такої складної роботи держпідприємством були освоєні нові технології та залучені нові ділянки виробництва

Наразі керівництво "НВК "Іскра" (входить до складу ДК "Укроборонпром") розраховує на замовлення до десяти таких станцій Збройними силами України.

"Виробництво такого виробу, як 1Л220УК є досить трудомістким та специфічним. Таке виробництво потребує постійної завантаженості. Є надія, що військові замовлять у нас до десяти таких виробів – це забезпечило б можливість утворення виробничого ланцюга, необхідного через особливість виробництва такої специфічної високотехнологічної техніки. При виконанні таких замовлень паузи у виробництві відіграють негативну роль", - відзначив головний конструктор за напрямком контрбатарейних та багатофункціональних радарів НВК "Іскра" Олексій Залевський.

Читайте також: "Зоопарк", "Мандат" та "Кольчуга": про долю проектів "Іскри" в інтерв'ю з директором Юрієм Пащенко

За його словами, суттєве за обсягами замовлення зі сторони ЗСУ дозволило б підприємству вдосконалити цей виріб та розробити нові, більш сучасні варіанти подібних станцій.

1Л220УК

"Збільшення серійного замовлення військового відомства дозволило б системно працювати над удосконаленням та створенням нової моделі контрбатарейної станції з твердотільними передавальними модулями, що побудовані на основі GaN підсилювальних елементах", - розповів головний конструктор контрбатарейних та багатофункціональних радарів казенного підприємства.

Крім того, на підприємстві працюють й над більш бюджетною моделлю - контрбатарейною станцією тактичного рівня.

1Л220УК

"Він буде менший за розмірами, звісно, коштуватиме менше. Відповідно, цикл виробництва буде менший. Такий контрбатарейний радар може випускатися більшими серіями, забезпечувати більшу кількість підрозділів. Тут можна казати про взаємодоповнення із радаром 1Л220УК", - наголосив Олексій Залевський.

Нагадаємо, контрбатарейний радар 1Л220УК (в пресі більш відомий як "Зоопарк-3") навесні 2019 року успішно пройшов державні випробування і восени минулого року був прийнятий на озброєння ЗСУ.

1Л220УК
За словами директора КП "НВК "Іскра" Юрія Пащенко, на підприємстві розраховують до кінця 2020 року здати один з серійних зразків для Міноборони України. Наступна станція буде виготовлена на початку наступного року.
Читайте також: КП "НВК "Іскра" продовжує роботу над створенням новітньої багатофункціональної РЛС майбутнього (відео)