xcounter
#

Кремль змістив Суровікіна з посади командувача так званою СВО та призначили генерала, якому пощастило вижити під Ізюмом

4745
Суровікін був призаначений на посаду у жовтні
Суровікін був призаначений на посаду у жовтні

Сєргєй Суровікін протримався на позиції командувача "СВО" близько 3,5 місяців

У командуванні рашиських сил у війни проти України знову відбулись зміни - призначеного на початку жовтня Сєргєя Суровікіна було звільнено з посади командувача так званої "СВО". Це рішення прийняв міністр оборони РФ Шойгу, офіційно повідомила прес-служба відомства.

На місце Суровікіна був призначений його безпосередній очільник - начальник генштабу армії РФ Валерій Герасимов. Нагадаємо, що йому вдалось залишитись живим під час візиту на позиції біля Ізюма весною минулого року. Тоді командний пункт з російським командуванням був уражений, але сам Герасимов покинув його ще до удару.

Читайте також: Президент Польщі оголосив про передачу Україні роти танків Leopard 2: ще більше буде передано коаліцією

начальник генштабу армії РФ Валерій Герасимов
Начальник генштабу армії РФ Валерій Герасимов

Сам Суровікін був понижений до посади заступника. Також серед заступників "командувача СВО" зазначено головнокомандувача сухопутними військами Олега

Салюкова та

заступника начальника

генштабаАлексєя

Кими. Тобто схоже, що Суровікін залишився у заступниках лише через наявність посади головнокомандувача так званих повітряно-космічних сил РФ ("

ВКС

").

Зазначимо, що таке рішення відбулось доволі несподівано, про це не ширились чутки або інші "інсайди". Причини кадрових змін офіційно виключно умовні та нібито пов'язані "з розширенням масштабу завдань... необхідністю організації більш тісної взаємодії між видами та родами військ", а також "підвищенням якості забезпечення та ефективності управління".

Читайте також: У РФ "чмобікам" почали давати 5,5 років суворого режиму за "образу командирів"