xcounter
#

Корейський 22-річний винищувач-довгобуд KF-X розпочав підготовку до першого польоту (відео)

17440
KF-X
KF-X

KF-X офіційно отримав назву KF-​21 і вже за півкрок до неба

Корея максимально наблизилась до першого польоту свого першого винищувача KF-X, який отримав вже нову назву - KF-21. Про це говорить ряд відео на яких літак проводить тести з розгону по смузі без відриву від землі. Такі тести є останнім етапом перед першим польотом.

Як пише видання War Zone, відео були зняті нещодавно у місті Сачхон, де знаходяться виробничі потужності Korea Aerospace Industries. Цікаво, що підприємство не має власної злітно-посадкової смуги і використовує цивільний аеродром.

Читайте також: Мільйон українців вже воює або готуються: що буде далі в умовах тотальної війни з призовом і чи допоможе "Дія"

Існує інформація, що перший політ літака має відбутися 22 липня, що стане важливим етапом у створенні літака розробка якого стартувала у 2001 році. Вочевидь, попри всі негаразди, шпигунські скандали, перевитрати коштів та шалену критику, KF-X зараз за півкрок до неба.

Відповідно до планів, льотні випробування будуть тривати до 2026 року, після цього планується розгорнути виробництво літака з обмеженим переліком озброєння. А вийти на повноцінну бойову готовність планується лише у 2029 році.

Самій історії KF-X, який розпочинав свій шлях, як амбітний проект стелс-винищувача п'ятого покоління з можливостями F-22, але у розмірах F-16, присвячено окремий матеріал.

Але нагадаємо, що під час розробки вимоги до літака були значно зменшені і KF-21 тепер відносять до покоління 4,5. Він оснащений двигунами General Electric F414 від F/A-18 Super Hornet, максимальна злітна вага оцінена у 25,4 т, а озброєння розміщується на 11 зовнішніх вузлах підвіски, від реалізації внутрішніх відсіків озброєннярозробники були вимушені відмовитись.

Читайте також: Чи справді режим Лукашенко має ракети, якими може погрожувати Києву та Варшаві