xcounter
#

Копія протитанкової BGM-71 TOW для вертольота: скільки часу треба, щоб розробити таку ракету

2912
Гелікоптер LAH. Photo: Korea Aerospace Industries​
Гелікоптер LAH. Photo: Korea Aerospace Industries​

Така ракета посилить гелікоптери південнокорейського війська

Південна Корея завершила розробку своєї нової вітчизняної ракети, призначеної для оснащення гелікоптерів – про це повідомляє видання Flight Global. Ракета класу "повітря-поверхня" отримала назву Cheongeom, з корейського – "Небесний меч", також відома під назвою TAipers або ж Tank Snipers.

Передусім ця ракета була створена для оснащення легкого озброєного гелікоптера LAH від Korea Aerospace Industries, але згодом може бути розгорнута й на інших зразках, зокрема на ударній версії KUH-1 Surion, розробленої для південнокорейських морських піхотинців.

Читайте також: Скільки коштує придбати південнокорейські вживані САУ на прикладі Фінляндії
ракета Cheongeom південна корея
Зображення ракети Cheongeom, фото Yonhap News Agency

Розробка цієї ракети у Південної Кореї зайняла сім років, вартість контракту становила 138 млн доларів. Зовнішньо ракета нагадує американську BGM-71 TOW. Ракета має вагу у 35 кг та довжину у 1,7 м. Ракета має декілька режимів пуску: "вистрілив-забув" (як, наприклад, у Javelin), "вистрілив та оновив після запуску" (можна переобрати ціль через канал передачі даних навіть після пуску ракети).

Крім того, як повідомляється, ракета має алгоритм, який має понад 800 тисяч зображень потенційних цілей – це має допомогти пришвидшити час взаємодії на випадок "надзвичайної ситуації".

Крім версії для гелікоптерів, розробник також обмірковує модифікацію ракети для використання на бойових танках, бронемашинах та інших наземних платформах.

Читайте також: Погрози Путіна: чи з’явиться в Україні зброя з Південної Кореї і які запаси для ЗСУ є в цієї країни