xcounter
#

Коли в Україну приїде ЗРК з Європи, який буде збивати російські балістичні ракети

3214
Пуск ракети Aster 30 з SAMP/T
Пуск ракети Aster 30 з SAMP/T

Вже весною ПС ЗСУ отримають довгоочікуваний ЗРК, який значно збільшить можливості з ураження ракет російської армії

Повітряні сили ЗСУ протягом наступних сім-вісім тижнів мають отримати італійсько-французьку систему протиповітряної оборони SAMP/T – таку інформацію повідомив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, розповідає видання The Telegraph. Таким чином, вже наприкінці березня ПС ЗСУ мають отримати на озброєння цей зенітний ракетний комплекс.

Важливість цього ЗРК для ЗСУ важко переоцінити, оскільки разом з американським ЗРК Patriot вони допоможуть збивати ті ракети, перехоплення яких нам наразі не під силу – це зенітні ракети С-300 та С-400, "Іскандери", "Точку-У" і навіть Х-22.

Читайте також: Чому потрібні саме Patriot PAC3 та SAMP/T для перехоплення балістичних ракет та навіть Х-22

Говорячи про SAMP/T, варто також згадати і новину про те, що французьке оборонне відомство нещодавно підтвердило інформацію про угоду Франції та Італії стосовно 700 зенітних ракет для цієї системи – частина з них залишиться у Франції та Італії, але більшість буде передана Україні.

Щодо безпосередньо можливостей SAMP/T на полі бою, то цей ЗРК дійсно найкраще, що б могла передати нам Європа – про можливості та характеристики цього ЗРК Defense Express детально розповідав в окремому матеріалі.

Читайте також: У РФ модернізували ракети Х-101 для прориву ППО та встановили спеціальні пастки (оновлено)