xcounter
#

Китай показав нашпигований 54 ракетами "Панцирь" "на максималках" – і це тільки в пілотованій машині (відео)

25040
Китай показав нашпигований 54 ракетами "Панцирь" "на максималках" – і це тільки в пілотованій машині (відео)

Така система буде складатися з одного ЗРГК та двох допоміжних наземних роботизованих систем

Китайська "оборонка" на авіакосмічному салоні Airshow China-2022, що проходить у Чжухаї, вперше продемонстрував свій новітній зенітний ракетно-гарматний комплекс FK-3000 від Китайської аерокосмічної науково-промислової корпорації.

Комплекс було створено на базі тривісного повнопривідного автомобільного шасі із захищеною кабіною – система призначена передусім для захисту важливих об’єктів.

Читайте також: Китай має "копію" рашистського "Кинжала", і вже показав цю ракету на публіці (фото)

Китайський ЗРГК FK-3000 оснащений 30-мм автоматичною гарматою та двома блоками з пусковими для ракет – один на шість великих ракет, інший – аж на 48 мініатюрних ракет. Такий комплекс зможе уражати цілі на відстанях від 300 до 12 000 метрів.

Акцент у китайському ЗРГК робиться передусім на боротьбі з ворожими невеликими безпілотними літальними апаратами – зрештою, для цього він і оснащений десятками невеликих ракет, які мають стати ефективною зброєю у протидії безпілотіній загрозі.

Цікаво, що вся система складатиметься не тільки з одного зенітного ракетно-гарматного комплексу, але й двох окремих наземних роботизованих систем, щонайменше одна з яких, судячи з усього, має чотири пускові по шість ракет в кожній.

Модернізований китайський танк VT4A1
Модернізований китайський танк VT4A1, фото ілюстративне

Раніше Defense Express розповідав про те, що Китай продемонстрував свій модернізований танк VT4A1, в якому, серед усього, було також втілено один з "безпілотних" трендів.

Читайте також: Китай випробовує безпілотний "замінник" для своєї копії Х-55, в ролі носія - копія Ту-16