xcounter
#

Китай додав більше сучасного захисту своєму VT4 та вирішив втілити в машині один з "безпілотних" трендів

3952
Китай додав більше сучасного захисту своєму VT4 та вирішив втілити в машині один з "безпілотних" трендів

Цей танк вперше було презентовано на Міжнародній оборонній виставці Eurosatory в червні 2012 року

Китайська оборонна компанія NORINCO показала модернізовану версію основного бойового танка VT4A1 (експортна назва MBT-3000) під час виставки China AirShow 2022, розповідають у виданні Army Recognition.

У модернізованому варіанті VT4A1 оснащений комплексом активного захисту (КАЗ), а також отримав "опцію" запуску невеликих ударних дронів.

Читайте також: Китай має "копію" рашистського "Кинжала", і вже показав цю ракету на публіці (фото)
VT4A1
Модернізований китайський танк VT4A1, фото ілюстративне

Так, конструкція башти зазнала деяких змін – з неї прибрали блок димових гранатометів, натомість встановили систему радіолокаційного виявлення КАЗ по боках башти.

Також на башті були розташовані пускові КАЗ, що можуть запускати осколково-фугасні гранати для перехоплення протитанкових керованих ракет, реактивних гранат чи кумулятивних снарядів, випущених з танка.

VT4A1  китайський танк
Елементи КАЗ на башті танка VT4A1

Крім того, башта також посилена динамічною бронею для захисту від атак з повітря чи дронів. Зрештою, ймовірно, танк також оснащено новим панорамним прицілом.

Водночас щодо того, які саме "невеликі дрони" запускатиме китайський танк не повідомляється – будуть це ударні або ж розвідувальні безпілотники, але тут можна згадати, що різні виробники бронетехніки активно впроваджують у свої зразки тренд з "бронею з очима на відстані", коли машина має на оснащенні від нано-БПЛА Black Hornet до повноцінних дронів-камікадзе.

Читайте також: Китай випробовує безпілотний "замінник" для своєї копії Х-55, в ролі носія - копія Ту-16