xcounter
#

Кара з неба для російських танків або як ЗСУ вишикували чергу на зброю від AeroVironment

13149
Пуск баражуючого боєприпасу Switchblade
Пуск баражуючого боєприпасу Switchblade

Потужні Switchblade 600 вже невдовзі мають прибути в Україну

Американська компанія AeroVironment – виробник баражуючих боєприпасів Switchblade – планує нарощувати виробництво потужнішої версії цієї зброї, протитанкового боєприпасу Switchblade 600, розповідають у виданні Defense News.

Switchblade 600
Баражуючий боєприпас Switchblade 600

Так, в інтерв’ю виданню віцепрезидент компанії AeroVironment з продажів та розвитку бізнесу Чарлі Дін відзначив, що Україна успішно використовує на полі бою "молодшу" версію Switchblade 300 з того часу, як США поставили ЗСУ цю зброю.

Читайте також: Рідкісні кадри роботи баражуючих боєприпасів Switchblade по позиціях рашистів (відео)

Він також відзначив, що Україна наразі "дуже зацікавлена" отримати й потужніший Switchblade 600 – за його словами, перша партія з 10 одиниць цих баражуючих боєприпасів має прибути в Україну у найближчі декілька тижнів.

Switchblade
Сімейство баражуючих боєприпасів Switchblade

Водночас безпосередньо компанія готується до виробництва більшої кількості цих потужних боєприпасів – якщо сьогодні AeroVironment може виробляти понад 2000 одиниць Switchblade 600 на рік, то тепер цю цифру планують збільшити до 6000, для цього наразі створюють нові виробничі лінії та налагоджують постачання додаткових компонентів.

Загалом збільшення виробництва у три рази зумовлено тим, що успішне застосування Збройними Силами України баражуючих боєприпасів проти армії РФ викликало значну зацікавленість з боку інших країн.

Так, ще в червні Франція оголосила про плани закупівлі Switchblade, щоб "заповнити прогалини у своїй армії. Крім того, як відзначають в AeroVironment, баражуючими боєприпасами зацікавилася й низка інших країн.

Разом з тим, для України збільшення виробництва Switchblade 600 означає, що в майбутньому ця зброя з високою ймовірністю входитиме до пакетів оборонної допомоги – і якщо раніше наші військові за допомогою Switchblade 300 нищили переважно такі цілі, як ворожу піхоту чи, наприклад, бензовози або бронетранспортери, то Switchblade 600 в руках ЗСУ може стати справжнім "винищувачем" танків з боєголовкою від Javelin, можливістю управляти зброєю та нищити цілі на значних відстанях.

Читайте також: Українські дрони-камікадзе в бою: ефектне відео з ураженням російського ЗРК "Оса"