xcounter
#

"Кадирівська" БМП-3 застрягла в болоті, бійці ЗСУ вже перевірили її у боях з рашистами

45022
Знищена ворожа БМП, фото ілюстративне
Знищена ворожа БМП, фото ілюстративне

Військові Збройних Сил України розповідають про трофейну БМП-3

Військове телебачення України опублікувало відео, в якому українські захисники розповідають історію однієї трофейної БМП-3.

Машина була "затрофеєна" під час боїв з рашистами на Сході України – механік-водій ворожої БМП-3, намагаючись вивести машину з-під вогню, наштовхнувся на болото – рашисти були вимушені кинути машину і її підібрали наші захисники.

Читайте також: БМПТ "Терминатор" під час свого першого бою в Україні були вимушені тікати від артилерії ЗСУ

"Росіяни в болоті її кинули, але ми її доглянули, помили, почистили, зброю відремонтували й тепер працюємо", – розповідає військовослужбовець ЗСУ Роман.

бмп-3
Трофейна БМП-3. Скріншот з відео Військового телебачення України

За словами військового з позивним "Кос", ця БМП-3 "доволі таки нова та дуже добре працює". Роман додає, що ця машина більш продвинута, має більше електроніки – він зауважує, що за два-три тижні військові ЗСУ стали кваліфікованими спеціалістами з цієї машини.

Трофейна БМП-3
Трофейна БМП-3. Скріншот з відео Військового телебачення України

Конкретно ця БМП – "кадирівська". Як розповідає військовий Олександр, вона вже встигла відзначитися у боях проти окупантів, знищивши спостережний пункт ворога: "СПшку" розвалили так добре, сєпарів було дуже гарно видно і навідник дав їм так добре прикурити".

Згідно з даними порталу Oryx, з початку повномасштабної війни з Україною РФ втратила 97 БМП-3, з них було знищено чи пошкоджено 56 машин, відповідно 41 машину ЗСУ взяли як трофеї.

Читайте також: Ефектний постріл з ПТРК "Стугна" на 5 км з перевищенням – палає ворожа БМП-3 (відео)