xcounter
#

Є супутникові знімки вибухів складу біля Торопца, і там могло бути щось потужніше за "Паляницю"

23406
107-ий арсенал ГРАУ Міноборони РФ після вибухів 18 вересня 2024 року, супутниковий знімок від Maxar
107-ий арсенал ГРАУ Міноборони РФ після вибухів 18 вересня 2024 року, супутниковий знімок від Maxar

Результати удару по цьому арсеналу росіян буквально вражають в усіх сенсах

У відкритому доступі з’явились супутникові знімки результатів удару Сил оборони України по 107-му арсеналу ГРАУ Міноборони РФ біля міста Торопєц Твєрскої області, котрий привів до буквально "сейсмічних" результатів, тобто до локального землетрусу силою в 2,8 балів за шкалою Ріхтера.

Знімки наочно ілюструють, що падає та задимлена буквально вся територія цього величезного арсеналу, відповідні матеріали виклав OSINT-аналітик George Barros.

Читайте також: Росіяни відстріляли модернізований 3К55М "Бастион" до 450 км, а потім влаштували екологічні слухання

До цього в публічному просторі з’являлись припущення про те, чи могла дістати "Паляниця" по складах у місті Торопєц, бо на відео з атаки чутно звук реактивного двигуна.

Але зважаючи на оприлюднені знімки, ми тепер можемо припускати наступне: або по складу влучила дуже значна кількість реактивних дронів "Паляниця", або ж це був більш потужний зразок вітчизняного ракетного озброєння, який наприклад застосовувався для ударів по складам БК загарбників біля т.о. Маріуполя, простіше кажучи – модернізований "Нептун".

Бо якщо ще раз подивитись на наведені знімки та оцінювати можливий масштаб пожежі, то це якось дуже мало схоже і на "падіння уламків безпілотника", про яке заявляла російська адміністрація, і на влучання одного чи навіть кількох дронів.

107-ий арсенал ГРАУ Міноборони РФ після вибухів 18 вересня 2024 року, супутниковий знімок від Maxar

Водночас, на цьому моменті ми маємо підкреслити, що наші висновки зараз носять попередній характер. Достеменно оцінити масштаб руйнувань на 107-му арсеналу ГРАУ Міноборони РФ біля міста Торопєц можна буде лише після того, як на цьому об’єкті припиниться пожежа (росіяни самі погасять або все вигорить природним шляхом).

Тоді ж і можна буде ствердно говорити, чи могли бути на цьому складі зосереджені північнокорейські балістичні ракети KN-23 та російські ракети до ОТРК "Искандер".

Водночас, що точно можна відкинути на даний момент – вкиди від окремих ресурсів про те, що на цьому арсеналі біля міста Торопєц могли лежати навіть тактичні ядерні боєзаряди, і начебто саме їх підрив і дав сейсмічний результат. Бо якби там справді лежали тактичні ядерні боєзаряди, то вибух дав би потужний витік радіації, котрий навряд чи оминув би всю Східну Європу, не кажучи вже про Україну.

В цьому контексті пропонуємо ще раз перечитати наш матеріал про те, чому у Норвегії одразу згадують про "Буревесник" щойно на кордоні фіксують підвищення радіації.

Читайте також: Як вийшло в армії РФ на Курщині, що їх БМД-4 сама розчавила свій десант