xcounter
#

Чи могла дістати "Паляниця" по складах у місті Торопєц: на відео з атаки чутно звук реактивного двигуна

11007
Чи могла дістати "Паляниця" по складах у місті Торопєц: на відео з атаки чутно звук реактивного двигуна

Україна має низку різних далекобійних дронів на озброєнні, але є натяк на те, що по складах у РФ могла бити й нова "Паляниця"

У ніч на 18 вересня було успішно атаковано склад боєприпасів російського окупаційного війська, розташований у Твєрской області поблизу міста Торопєц - йдеться про 107-й арсенал ГРАУ так званого оборонного відомства РФ, де могло бути аж до 30 тисяч тонн різних боєприпасів, причому вибухи у результаті влучання були настільки потужними, що навіть стався землетрус силою 2,8 бала за шкалою Ріхтера.

Читайте також: Як може виглядати українська балістична ракета з дальністю 600-700 км та які є аналоги у світі

Як згодом розповіли в УП, атака на склад БК була спецоперацією СБУ, ГУР та ССО, об’єкт було уражено за допомогою дронів. Відзначається, що на складах зберігалися зокрема ракети до ОТРК "Искандер", комплексів "Точка-У", артилерійські боєприпаси, а також й КАБи.

Водночас згодом у мережі з’явилося відео, де на фоні палаючих складів чутно звук реактивного двигуна. З огляду на те, що атакували дронами, можна обережно припустити, що в ній також брали участь й нові українські реактивні дрони під назвою "Паляниця".

Нагадаємо - вперше про реактивний дрон "Паляницю" стало відомо 24 серпня на День Незалежності України, тоді президент Володимир Зеленський оголосив про появу нового українського дрона і також про його перше використання для удару по об’єкту російського окупаційного війська на тимчасово окупованій території України.

Реактивний дрон
Реактивний дрон "Паляниця"

Згодом з’явилося й перше фото "Паляниці", заявлена дальність цього реактивного дрона становить від 600 км, принаймні якщо вірити мапі з цілями, яка була представлена у презентаційному відео дрона. Таким чином, "Паляниця" цілком могла долетіти до міста Торопєц.

ракето-дрон "Паляниця"
Дальність у 600 км то міста Торопєц з урахуванням, що пуск відбувався на певній відстані від кордону, джерело - джерело Missilemap by Alex Wellerstein

Раніше Defense Express розповідав, які "ракето-дрони" "Паляниця" мають переваги над звичайними у контексті порівняння із "Шахедами".

Читайте також: Схоже, що саме "Нептун" міг вдарити по складах РФ у Маріуполі - українських крилатих ракет стає більше