xcounter
#

Є перші супутникові знімки, які зафіксували влучний удар Storm Shadow по командному пункту ЧФ РФ

5329
Крилата ракета SCALP-EG під крилом українського Су-24М, фото ілюстративне
Крилата ракета SCALP-EG під крилом українського Су-24М, фото ілюстративне

Українські пілоти з Су-24 влучним пострілом поцілили крилатою ракетою Storm Shadow/SCALP у 744-ий Центр зв'язку Командування

Вчора, 20 вересня, Збройні Сили України уразили у тимчасово окупованому Криму резервний командний пункт Чорноморського флоту РФ у Верхньосадовому — роботу українського далекобійного озброєння по цьому об’єкту підтвердили у Стратком ЗСУ.

Удар було завдано далекобійними крилатими ракетами Storm Shadow/SCALP — ракету у небі над тимчасово окупованим Кримом зафільмували місцеві, крім того, на використання саме цього озброєння натякає і той факт, що уражений 744-ий Центр зв'язку Командування ЧФ РФ складається з низки наземних будівель та підземної частини, і це саме та ціль, для якої й створювалися ці крилаті ракети.

Читайте також: Як виглядає боєголовка від збитої Х-101, і що там є неочікуваного (фото)

Водночас проєкт "Схеми" видання "Радіо Свобода" вже оприлюднив перші супутникові знімки російського командного пункту, які підтверджують успішний удар ЗСУ по військовому об’єкту противника.

Storm Shadow Крим
Зруйнована будівля на території 744-го Центру зв'язку Командування ЧФ РФ, знімок Planet Labs, джерело — проєкт "Схеми" видання "Радіо Свобода"

На них ми можемо побачити, що крилата ракета дуже точно поцілила в одну з розташованих на території об’єкта будівель, майже половина якої була вщент зруйнована внаслідок удару.

744-ий Центр зв'язку Командування ЧФ РФ
744-ий Центр зв'язку Командування ЧФ РФ, супутниковий знімок

Судячи з усього, у результаті цього удару аж ніяк не обійшлося без втрат серед окупантів — бо вчора у соцмережах була низка повідомлень, що після удару із Севастополя до Верхньосадового прямувала ціла колона з пожежних машин та машин швидкої допомоги.

І тут ми можемо вкотре акцентувати на тому, що йдеться про чергову надзвичайно продуману Силами оборони операцію з ураження об’єктів, яких останнім часом значно побільшало — наприклад, після успішного удару по командному пункту вчора, 20 вересня, вже у ніч на 21 вересня було завдано масованого удару далекобійним озброєнням по інших військових об’єктах у Криму.

Пуск ракети "Нептун"
Пуск ракети "Нептун", фото ілюстративне

Так, у СБУ підтвердили у коментарі ЗМІ про масштабну комбіновану атаку по російському військовому аеродрому "Саки", куди завітала українська ракета "Нептун".

Читайте також: Чи є у рашистів ЗРК, які можуть збити протикорабельний "Нептун"