xcounter
#

Які збитки Boeing має по літаках KC-46A і T-7A Red Hawk і через які проблеми

2144
Фото — U.S. Air Force
Фото — U.S. Air Force

Попри нюанси з цими літаками, оборонний підрозділ компанії все одно демонструє прибуток

Американська компанія Boeing у середу, 24 квітня, повідомила, що її оборонний підрозділ по двох програмах літаків — паливозаправника KC-46A Pegasus та навчально-тренувального літака T-7A Red Hawk — у першому кварталі цього року має збитки на суму у 222 млн доларів, з них по KC-46A Pegasus зафіксовано збитки на 128 млн доларів, на T-7 — 94 млн доларів.

Це вже другий квартал поспіль, коли у Boeing мають збитки по цих програмах, але минулого разу втрати були достатньо невеликі, щоб їх публічно розкривати — йдеться всього про 139 млн доларів по трьох напрямках — ті ж KC-46 та T-7, а також безпілотний літак MQ-25 Stingray, розповідають у виданні Defense News.

Читайте також: Boeing почав "викручувати руки" Пентагону вартістю нового літака AEW&C ​E-7 Wedgetail

Щодо проблем з реалізацією програм паливозаправника та навчально-тренувального літака, то втрати по KC-46A Pegasus пов’язані передусім з такими пунктами, як збої на заводі через обмеження у ланцюжку постачань. Причому сукупні втрати за цією програмою згідно з останніми даними складають щонайменше 7,1 млрд доларів.

Стосовно T-7A Red Hawk, то тут збитки виникли через зростання виробничих витрат, які виявилися вищими за прогнозовані. Також програма сповільнилася через проблеми з якістю деяких компонентів від постачальників, вони були відправлені назад для ремонту, і це посунуло графік виробництва "вправо" на декілька місяців — до середини 2024 року.

Разом з тим, оборонний підрозділ компанії Boeing Defense, Space and Security у першому кварталі цього року все одно демонструє кращі результати, ніж уся компанія, яка має проблеми у комерційній авіації — йдеться про зростання доходу оборонного підрозділу на 6% у порівнянні з попереднім роком.

Раніше Defense Express розповідав, чому Boeing в 2005 році продав завод по B-52, і до чого це привело.

Читайте також: У Boeing хочуть у півтора рази більше виробляти нових літаків ДРЛВ, але йдеться по факту про шість машин