xcounter
#

Яка армія провалить оборону столиці і захистить лише невеличке місто у разі війни

5230
Фото: Bundeswehr/Roland Alpers
Фото: Bundeswehr/Roland Alpers

У Німеччині скаржаться на бюрократію та подекуди безглузді правила

Німецька армія у випадку військового конфлікту зможе захистити тільки таке невелике місто, як Аугсбург – про це в інтерв’ю виданню Süddeutsche Zeitung заявив очільник групи оборонних компаній KMW+Nexter Defense Systems (KNDS) Франк Хаун.

За його словами, країни НАТО готові оборонятися, маючи сильного союзника, яким є Сполучені Штати Америки. "Європу можна захистити лише частково. А Бундесвер? Раніше в нього було понад двох тисяч танків Leopard 2, зараз їх близько 300. Можливо, він ще зможе захистити з їхньою допомогою Аугсбург, але ніяк не Берлін", – каже Хаун.

Читайте також: Німеччина готова давати Україні RCH-155: чим особлива ця перспективна колісна САУ

Для порівняння, Аугсбург – університетське місто площиною 146,8 кв. км і з населенням близько 295 тисяч осіб, водночас Берлін має площу у 892 кв. км і населення близько 3,645 млн (дані по населенню за 2019 рік).

Хаун скаржиться на значний дефіцит, і каже, що прогалини треба "закривати" вже зараз. На його думку, передусім німецькій армії не вистачає реактивної та ствольної артилерії.

Разом з тим, ситуацію аж ніяк не покращує бюрократія та численні правила для військової техніки. "Сьогодні в бойовому відділенні танка я маю стежити за тим, щоб повітря було таким же гарним, як у вас чи в мене на робочому місці, навіть коли йде стрільба", – зауважує Хаун.

Нагадаємо, раніше ЗМІ розповідали, що Німеччині у випадку активних бойових дій вистачить боєприпасів всього на два дні, водночас щоб закрити це питання, треба "влити", на думку експертів, до 30 млрд доларів до 2030 року.

Читайте також: Німеччина хоче мати більше боєприпасів, ніж на два дні війни, але Китай встромляє палиці в колеса