xcounter
#

Як самотужки оновити можливості своїх F-16: новий радар для винищувачів від турецької компанії Aselsan

2326
Турецькі винищувачі F-16
Турецькі винищувачі F-16

Турецька "оборонка" активно працює над удосконаленням своєї авіації

Турецька оборонна компанія Aselsan представила свій новий радар для F-16 та інших літальних апаратів з активною фазованою антенною решіткою, який був розроблений у рамках проекта OZGUR, розповідають у виданні Defense News.

Ця програма передбачає модернізацію конструкції літака й авіоніки, зокрема новий бортовий комп’ютер, нові дисплеї в кабіні, нову власну систему ідентифікації "свій-чужий" та інші системи.

Читайте також: Турецький Altay знову "без тяги", бо у відносинах між Туреччиною та Південною Кореєю "щось пішло не так"

Відзначається, що завдяки новітнім технологіям турецький радар буде працювати ефективніше у порівнянні з іншими радарами з АФАР, і може одночасно працювати по повітряних, наземних та морських цілях.

Важкий ударний безпілотник Akinci
Важкий ударний безпілотник Akinci

Передусім радар отримає безпілотник Akinci, згодом його встановлять на партію з 36 літаків F-16 Block 30 (це єдина модель, вихідні коди якої доступні Туреччині), а також турецький перспективний винищувач TF-X, який наразі знаходиться у розробці.

Макет турецького перспективного винищувача TF-X
Макет турецького перспективного винищувача TF-X

Відзначається, що у випадку з F-16 радар дозволить збільшити наліт деяких літаків вдвічі – до 12 тисяч годин, зі слів старшого інженера-розробника виробника.

Читайте також: Туреччина має покупця на свою ракетну систему, що б’є на 280 км вдвічі потужніше за ATACMS, і це не Україна