xcounter
#

Туреччина має покупця на свою ракетну систему, що б’є на 280 км вдвічі потужніше за ATACMS, і це не Україна

59566
Туреччина має покупця на свою ракетну систему, що б’є на 280 км вдвічі потужніше за ATACMS, і це не Україна

Індонезія посилиться потужним ракетним комплексом, а також хоче ешелоновану систему ППО

Турецька компанія Roketsan уклала контракт з Індонезією на постачання ракетного комплексу Khan і багаторівневої системи протиповітряної оборони для збройних сил цієї країни. Про це розповідає видання Defense News.

Як відзначається, про угоду було оголошено на виставці Indo Defense Expo & Forum, що проходила з 2 по 5 листопада в Індонезії.

Читайте також: Турецький Altay знову "без тяги", бо у відносинах між Туреччиною та Південною Кореєю "щось пішло не так"

Ракетний комплекс Khan – це експортна версія вже випробуваного у боях комплексу Bora, і це вперше, коли Туреччина експортує цю систему – раніше вона стояла на озброєнні тільки турецьких збройних сил.

Ми вже розглядали цей ракетний комплекс як одну з альтернатив американським далекобійним ракетам у контексті посилення можливостей ЗСУ. Система має дальність у 280 км і бойову частину у 470 кг, що вдвічі більше, ніж у ATACMS. Точність цієї ракети – у межах 10 метрів.

Bora (Khan) ракетна система
Ракетна система Bora (Khan)

Крім того, Туреччина також створить для Індонезії індивідуальну ешелоновану систему протиповітряної оборони.

У Roketsan поки не розкривають інформацію про те, якою буде ця система, втім відзначається, що вже розроблена технічна та фінансова модель такої системи, а також представлені перші зразки у вигляді окремих систем середньої та великої дальності, а у найближчі місяці планується обговорення й протиповітряної оборони ближньої дії.

Читайте також: Туреччина хоче мати свій "безпілотний сценарій" у морі, але замість дронів-камікадзе буде рішення від Aselsan