xcounter
#

Туреччина хоче мати свій "безпілотний сценарій" у морі, але замість дронів-камікадзе буде рішення від Aselsan

7759
Турецький надводний безпілотник MIR. Фото: Aselsan
Турецький надводний безпілотник MIR. Фото: Aselsan

Турецька "оборонка" активно розвиває безпілотні можливості в морі

Туреччина представила свій військово-морський безпілотник під назвою MIR – він призначений для боротьби з ворожими підводними човнами. Про це розповідає видання Defense News.

Цей надводний безпілотник було розроблено турецькою оборонною компанією Aselsan у кооперації з приватною корабельнею Sefine.

Читайте також: Туреччина випробувала нову балістичну ракету, дальність пуску може сягати 1000 км (відео)
mir надводний безпілотник туреччина
Турецький надводний безпілотник MIR. Фото: Aselsan

Як розповідає голова Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, безпілотний корабель MIR може використовуватися як автономно, так і матиме можливість дистанційного керування або ж "традиційно" з екіпажем на борту.

За словами Деміра, "MIR надасть користувачу широкий спектр можливостей...включаючи багатофункціональні інструменти ведення бойових дій".

Відзначається, що MIR отримає засоби радіоелектронної боротьби, гідролокатор і низку ракет від турецької компанії Roketsan. Цей безпілотний корабель також зможе взаємодіяти з іншими пілотованими чи безпілотними засобами. Крім того, відзначається, що такий надводний безпілотник буде використовуватися і для

Як відзначає Демір, турецькі ВМС отримають на озброєння цей надводний безпілотник "як тільки удосконалений гідролокатор буде інтегровано у систему".

Нагадаємо, нещодавно у Чорному морі таємничі дрони-камікадзе атакували два кораблі Чорноморського флоту РФ, під час цієї атаки було пошкоджено один фрегат проекту 11356Р "Адмирал Макаров".

Читайте також: Туреччина показала корвет "Гетьман Іван Мазепа" для ВМС України (фото)