xcounter
#

Як PzH 2000 втекла від удару у відповідь і якими снарядами САУ б’є рашистів: напружений репортаж з поля бою

23361
Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне
Німецька САУ PzH 2000, фото ілюстративне

У ЗСУ розповіли про переваги німецької САУ, з якої б’ють російське окупаційне військо

Бійці 43-ї окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила розповіли трохи деталей виданням Reuters та The Sun про те, як взимку німецька самохідна артилерійська установка PzH 2000 б’є російське окупаційне військо.

Сюжет вийшов з доволі напруженою кінцівкою – після роботи наших артилеристів окупанти почали прицільно обстрілювати позиції САУ у відповідь, але зрештою всі вийшли з цього обстрілу живими та неушкодженими, як наші бійці, так і журналісти.

Читайте також: Німеччина збільшить кількість PzH 2000 у строю ЗСУ, а для Leopard 2 вже немає перешкод

Окремо у сюжеті The Sun – про те, які ж відгуки залишають військові ЗСУ про німецьку САУ PzH 2000. І загалом тут можна відзначити таке – попри те, що ця артилерійська система полюбляє побувати на ремонті, загалом бійці відзначають низку переваг німецької машини.

"Коли працює автоматика, швидкість вогню – неймовірна. Стріляє дуже швидко, дуже точно. Якщо все робити правильно, стріляє неймовірно точно", – відзначає один з членів екіпажу.

Цікаве у відео також і те, що там можна підгледіти, а якими ж снарядами ця САУ б’є окупантів. Передусім це новітні осколково-фугасні 155-мм снаряди M1712A1 від Rheinmetall Denel Munition. Максимальна дальність – 30 км.

Водночас також засвітилися й декілька 155-мм боєприпасів SMArt DM 702, які "вміють" уражати одночасно дві цілі. Раніше ми вже бачили цей боєприпас у дії, а Німеччина, з огляду на ефективність цих боєприпасів, планує відновити їхнє виробництво.

Читайте також: ЗСУ замовили керовані снаряди, які із PzH 2000 б’ють аж на 70 кілометрів