xcounter
#

Німеччина збільшить кількість PzH 2000 у строю ЗСУ, а для Leopard 2 вже немає перешкод

20022
PzH 2000
PzH 2000

Голова комітету по обороні Бундестагу заявила про 24 САУ PzH 2000, додаткові Gepard та прокоментувала можливість передачі Leopard 2

У строю Збройних Сил України має побільшати САУ PzH 2000, якщо зараз 14 одиниць було передано Німеччиною та ще 5 надійшло від Нідерландів, то зараз у Берліні говорять, що їх кількість має становити 24 одиниці.

Таку заяву зробила голова комітету по обороні Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн (Marie-Agnes Strack-Zimmermann), пише Süddeutsche Zeitung.

Читайте також: Підготовка Китаю до кидка на РФ: як за декілька років Пекін ґрунтовно перебудував свої сухопутні війська
PzH 2000
PzH 2000

Головне питання - мова йде про загальну кількість САУ, які має отримати ЗСУ чи лише ті, які мають надійти від Німеччини. Якщо під 24 одиницями мається на увазі загальна кількість, то тоді має бути передано ще 5 одиниць. А якщо мова йде виключно про постачання з Німеччини, то тоді Берлін планує виділити ще 10 одиниць PzH 2000.

Зазначимо, що постачання додаткових САУ - єдине логічне рішення замкненого кола проблем, коли наявні PzH 2000 настільки інтенсивно експлуатуються, що у строю менше 50% з них. Всі інші перебувають у ремонті, включно із заводським, що знову ж таки лише збільшує навантаження на кожну САУ у строю.

Марі-Агнес Штрак-Циммерманн
Марі-Агнес Штрак-Циммерманн (фото: dpa)

Вона також зазначила, що Україні має бути передана ще додаткова партія зенітних систем Gepard - 6-7 одиниць. Але можливо мова йде про здвоєння інформації, бо 1 грудня якраз сім Gepard увійшли у пакет допомоги від Німеччини.

Також Марі-Агнес Штрак-Циммерманн зробила доволі обнадійливу заяву. На питання чи слід також надати українцям німецький основний бойовий танк Leopard 2 - її відповідь: "він терміново потрібний. Більше немає причин не робити цього".

Читайте також: Щоб прискорити доставку танків K2 та САУ K9, Польщі "знадобились" трамваї Hyundai