xcounter
#

Як працює система наведення гелікоптера UH-60 Black Hawk (відео)

586
Як працює система наведення гелікоптера UH-60 Black Hawk (відео)

У мережі з’явився відеоролик з демонстрацією роботи системи наведення американського гелікоптера

Американська CCDC Aviation & Missile Center опублікувала відео з демонстрацією роботи автономної системи наведення і контролю польоту гелікоптера UH-60 Black Hawk.

Ця система була створена у рамках програми Degraded Visual Environment Mitigation. Вона допомагає літальному апарату діяти за будь-яких погодних умов.

Читайте також: ​Росія у окупованому Криму закладає вертолітоносец: загроза чи "Прибой" у калюжі

У відеоролику можна побачити порівняння реальної ситуації за бортом гелікоптера із зображенням, яке екіпаж бачить на моніторі.

Програма Degraded Visual Environment Mitigation, у рамках якої і створювалася система наведення та контролю польоту для UH-60 Black Hawk, мала надати армійській авіації здатність літати та маневрувати в "погіршеному візуальному середовищі".

Експерти з авіоніки гелікоптерів ВПС США свого часу хотіли отримати обладнання для "штучного зору", що дозволяло б пілотам гелікоптерів виконувати місії в умовах пилу, великої хмарності, сильного дощу чи снігу. У таких випадках пілоти можуть бути легко дезорієнтовані, оскільки вони втрачають різні візуальні сигнали.

Авіоніка Degraded Visual Environment Mitigation забезпечує підвищену безпеку польотів та експлуатаційні можливості, покращуючи ситуаційну обізнаність пілота у важких умовах. Ці системи використовують вхідні дані від декількох різних пасивних та активних датчиків, щоб у режимі реального часу забезпечити мультисенсорні зображення навколишньої обстановки.

Раніше ми повідомляли, що США схвалили продаж Литві гелікоптерів UH-60M Black Hawk. Усього вартість шести машин та супутнього обладнання становить близько $380 млн.

Зазначається, що окрім шести гелікоптерів у базовій конфігурації, Литва також планує придбати два запасні двигуни, вісім систем AN/AAR-57, кулемети М240Н, лазерні приціли та інше обладнання.

Читайте також: Міноборони та "Мотор Січ" активізували роботу над легким ударним вертольотом (відео)