xcounter
#

У США схвалили продаж Литві гелікоптерів UH-60M Black Hawk

322
У США схвалили продаж Литві гелікоптерів UH-60M Black Hawk

Орієнтовна вартість шести гелікоптерів UH-60M Black Hawk і супутнього обладнання оцінюється в $380 млн

Державний департамент США прийняв рішення схвалити можливий продаж Литві гелікоптерів UH-60M Black Hawk і супутнього обладнання.

Раніше уряд Литви звернувся до США з проханням придбати шість гелікоптерів UH-60M Black Hawk у стандартній конфігурації, двох запасних двигунів, вісім систем AN/AAR-57, п’ятнадцять систем AN/APX-123A, а також кулемети М240Н, лазерні приціли та інше обладнання й системи.

Читайте також: Повітряні Сили ЗСУ провели масштабні льотні навчання (фото)
UH-60M Black Hawk

Орієнтовна вартість гелікоптерів і супутнього обладнання оцінюється у $380 млн. Основними підрядниками будуть компанії Sikorsky Aircraft Company і General Electric Aircraft Company.

Як зазначається в заяві Агентства з питань оборонного співробітництва і безпеки США, продаж цих гелікоптерів Литві значно розширить її можливості із забезпечення прикордонної безпеки, антитерористичної медичної евакуації, пошуково-рятувальних операцій, бойової підтримки за будь-якої погоди.

UH-60M Black Hawk
"Пропозиція з продажу цього обладнання не змінить базового військового балансу в регіоні", – кажуть в США

Крім того, гелікоптери забезпечать сумісність з силами США і НАТО для швидкого реагування на різні місій й швидкого позиціювання військ з мінімальними засобами.

Читайте також: У Великобританії розповіли, коли завершать модернізацію ранніх гелікоптерів Chinook