xcounter
#

Як багато ракет AIM-120 AMRAAM виробляє Raytheon: у компанії розповіли про темпи виробництва

2489
F-16C Fighting Falcon запускає ракету AIM-120 AMRAAM, фото — U.S. Air Force
F-16C Fighting Falcon запускає ракету AIM-120 AMRAAM, фото — U.S. Air Force

У Raytheon на максимум збільшили виробництво своїх ракет AIM-120​ AMRAAM, щоб виконувати контракти як "для себе", так і для союзників, у тому числі й для України

Щоб поповнювати власні запаси та запаси союзників, а також постачати більше ракет AIM-120 AMRAAM в Україну, американська компанія Raytheon вже завантажила свої виробничі лінії на повну потужність і планує тримати такий темп й надалі.

Про це заявив президент дочірньої компанії RTX Raytheon Пол Ферраро, розповідає видання Breaking Defense.

Читайте також: Україна підписала зі шведським Saab угоду щодо кооперації, а це Gripen, NLAW та багато чого іншого
AIM-120 AMRAAM
Ракета AIM-120 AMRAAM, фото — US DoD

Як стверджує Ферраро, якщо раніше темпи виробництва ракет AIM-120 AMRAAM зазвичай становили від 500 до 800 одиниць на рік, то завдяки теперішнім замовленням ця кількість зросла майже до 1200, і це максимум, який здатна виробляти компанія на рік на існуючих потужностях.

З урахуванням попиту на ці ракети сьогодні, такі темпи виробництва мають зберігатися "у найближчому майбутньому", каже Ферраро.

Нагадаємо, що у червні цього року компанія Raytheon Technologies (RTX) отримала масштабне замовлення на 1,15 млрд доларів на виробництво ракет AIM-120 AMRAAM у версіях D-3 та C-8 із дальністю 160-180 км.

Це замовлення стало найбільшим за весь час і для його виконання компанія розширила свою виробничу лінію цих ракет.

Крім того, минулого тижня оборонне відомство США замовило у Raytheon для України (у рамках USAI) партію ракет AIM-120 AMRAAM на суму 192 млн доларів на суму 192 млн доларів з терміном реалізації до листопада 2024 року.

За допомогою відкритої інформації зі звітів США можна вирахувати, що на цю суму Україна може отримати до 140 ракет AIM-120 AMRAAM, ймовірно у версії C-8.

Читайте також: ЗРК IRIS-T чудово збиває крилаті ракети РФ: німці розкрили, як зростуть темпи виробництва ЗРК та ракет до них