xcounter
#

Ізраїль почав встановлювати озброєння на свої корвети Sa`ar 6, в переліку – "Залізний купол"

2636
Корвети Sa’ar 6 стануть основою ВМС Ізраїлю на наступні 30 років
Корвети Sa’ar 6 стануть основою ВМС Ізраїлю на наступні 30 років

Усі чотири кораблі цього типу були збудовані в Німеччині та прибули до Ізраїлю без будь-яких системи озброєння

Ізраїльська оборонна компанія Israel Aerospace Industries (IAI) почала встановлювати на усі чотири корвети типу Sa`ar 6, призначені для ВМС Ізраїлю, зенітно-ракетні комплекси Barak MX. Про це йдеться в публікації порталу Navy Recognition.

Міністерство оборони Ізраїлю хоче ввести свої військово-морські сили в "нову технологічну еру". Міноборони Ізраїлю також хоче отримати своєрідні "плавучі батареї" для охорони берегових об’єктів та об’єктів у виключній морській зоні.

Читайте також: Швеція вдосконалює корвети Visby: недостатньо "еталонні", щоб стримувати РФ на морі
Збройні сили Ізраїлю в травні цього року були вимушені захищати свої морські енергодобувні платформи від атак бойовиків ХАМАС

Тому в плані зенітного озброєння для корветів Sa`ar 6 вибір упав саме на новітні зенітно-ракетні комплекси Barak MX, котрі використовують також сухопутні частини та військово-повітряні сили збройних сил Ізраїлю.

Така "уніфікація" спростить логістику, і заодно спростить створення об’єднаної системи ППО, яка у випадку загрози має покривати широкі площі території країни.

Випробувальний запуск ракети комплексу Barak MX розробки ізраїльської корпорації IAI, фото ілюстративне

Зенітно-ракетний комплекс Barak MX – аж ніяк не єдина система озброєння, що має бути встановлена на корвети типу Sa`ar 6.

Наприклад, як уже писав Defense Express, в склад озброєння кораблів цього типу буде включена новітня легка протикорабельна ракета Sea Breaker.

Легка протикорабельна ракета Sea Breaker, зображення ілюстративне

Особливість цієї ракети – жорсткий диск комп’ютера цієї ПКР об’ємні (3D) оптико-електронні "портрети" всіх цивільних суден та військових кораблів, і так ракета отримала достатній рівень "інтелекту", щоб самостійно уражати кораблі противника, без окремої команди оператора ПКР.

Також варто додати, що в набір озброєння кораблів Sa`ar 6 має увійти "корабельна" версія системи "Залізний купол" - Dome-C.

Один із корветів проекту Sa'ar 5. на який в "дослідному порядку" встановили дві пускові установки системи "Залізний купол, фото ілюстративне

Опишемо характеристики кораблів за проектом Sa'ar 6:

  • водозаміщення – до 1900 тонн;
  • довжина корпусу – 90 метрів;
  • швидкість та дальність ходу – 26 вузлів на годину, 2500 миль;
  • повний набір озброєння – одна гармата калібру 76-мм, 16 протикорабельних ракет (ймовірно, Gabriel 5), дві 324-мм торпедні установки, 40 вертикальних пускових установок для системи ППО С-Dome (вона ж "Залізний купол").
Після вводу усіх корветів Sa`ar 6 в бойовий склад флоту ВМС Ізраїлю матимуть 15 кораблів класу "ракетний катер" та "корвет"
Читайте також: У Великобританії показали флот майбутнього: футуристичний авіаносець, незвичний бойовий корабель та інші