xcounter
#

У Великобританії показали флот майбутнього: футуристичний авіаносець, незвичний бойовий корабель та інші

2872
Концепція майбутньої військової техніки: бачення Великобританії
Концепція майбутньої військової техніки: бачення Великобританії

Королівський флорт Великобританії представив програмну майбутнього автономного флоту, яка може визначити його роботу протягом наступних 50 років

Так, 12 вересня пресслужба ВМС Великобританії розповіла про низку проєктів, що можуть стати основою флоту в майбутньому та розроблені у рамках форуму UK Naval Engineering Science and Technology (UKNEST).

Читайте також: Футуристичний Natter: компанія Rheinmetall представила незвичний бойовий модуль (відео)

Наразі Королівський флот зосереджений на інвестуванні в інноваційний та автоматизований флот – як йдеться в повідомленні, завдяки збільшенню витрат на 23 млрд фунтів стерлінгів за чотири роки, ВМС Великобританії удосконалять стійкість, летальність та доступність своїх кораблів.

"Якщо ми будемо нездатні традиційно конкурувати з точки зору кількості, то ми повинні думати інакше, якщо хочемо відновити операційну перевагу. Молоді інженери, що працювали над цим проєктом, думають радикально та зі справжньою уявою, відображаючи те, про що думає й Королівський флот", – так відгукнувся про представлені проєкти віцеадмірал ВМС Великобританії Нік Хайн.

Серед майбутніх проєктів – станція, що може запускати дрони, перебуваючи в стратосфері; швидкісні безпілотні катери з невеликими автономними човнами; авіаносці, що працюють як на біопаливі, так і на відновлюваних джерелах енергії, а також футуристичні підводні човни.

Інші концептуальні ідеї передбачають широке використання штучного інтелекту для допомоги в низькорівневому плануванні та підводні транспортні засоби, що можуть перевозити що завгодно – від харчових продуктів до боєприпасів.

Читайте також: Футуристичні V-280 Valor та SB-1 Defiant готуються до фінальних конкурсних випробувань