xcounter
#

Іспанія оголосила не тільки кількість Leopard 2 для ЗСУ у першій партії, але й загальний орієнтовний ресурс для передачі

9975
Leopard 2​A4​ (всі фото: DoD US)
Leopard 2​A4​ (всі фото: DoD US)

Вкрай важливо й те, що Іспанія не тільки має танки Leopard 2​A4​ на консервації, але й самостійно вирішує питання їх відновлення та навчання українських екіпажів

Очільниця міноборони Іспанії Маргарита Роблес [Margarita Robles] оголосила кількість основних бойових танків Leopard 2A4, які наразі країна передає для ЗСУ - шість машин.

Зазначимо, що раніше у Мадриді були менш точні у, а уточнення означає, що перший танковий батальйон на Leopard 2A4 точно сформований. Зокрема раніше у міноборони Польщі повідомили, що його сформують з 14 польських, 8 норвезьких, 4 канадських та 4-6 іспанських танків. Але тепер можливо вести розмову про 32 Leopard 2A4, що навіть на одну машину більше ніж у штатному танковому батальйоні ЗСУ.

Читайте також: Nexter у рази прискорює виробництво САУ CAESAR та перейшов на режим 24/7 та оголосив потужності випуску
Leopard 2A4
Leopard 2A4

Але, як цитує Маргариту Роблес іспанське видання EFE, Мадрид може не обмежитись лише 6 одиницями Leopard 2A4. Справа в тому, що ці машини були відібрані з 50 танків, які знаходяться на зберіганні на базі у Касетасі під Сарагосою.

Тобто загальний ресурс передачі машин, які вже й так знаходяться на консервації, складає ще до 44 Leopard 2A4 у різному стані. Більше того, Іспанія самостійно їх може відновити, бо першу партію танків Leopard 2A4 ремонтують на потужностях підприємства Santa Bárbara Sistemas (входить у у General Dynamics Land Systems). А це також вкрай важливо, бо дозволяє не впиратись у вузькі гирла потужностей німецьких KWM та Rheinmetall.

Строки ремонту машин також доволі жваві, якщо рахувати те, що це машини зняті зі зберігання. Зокрема шість танків будуть готові ще до кінця березня.

Leopard 2A4
Leopard 2A4

Більше того, Мадрид самостійно закриває питання навчання українських танкістів й прямо зараз відбувається навчання 40 членів екіпажу та 10 техніків. А це означає, те, що кількість українських танкістів, які будуть у короткі строки підготовлені в Іспанії вже становить 10 екіпажів.

Й саме тому, попри те, що першочергові плани сформувати повноцінну танкову бригаду на Leopard 2 трохи похитнулись. Але у будь-якому випадку, за словами міністра оборони України Олексія Резнікова, вже зараз можливо вести мову про два батальйони цих основних бойових танків. А надалі, шляхом продовження розконсервації додаткових Leopard 2A4, союзники України зможуть продовжити їх передачу.

Читайте також: На скільки реально далеко летить JDAM-ER, які отримала Україна та інтегрувала під крило радянських машин