xcounter
#

​ХКБМ потерпає від штрафів за зрив постачання озброєння на 10 млн та боргів по зарплаті на 10,7 млн

5081
ХКБМ потерпає від боргів
ХКБМ потерпає від боргів

Зрив контрактів з ЗСУ та Нацгвардією призвів до скрутного становища підприємства

Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова, що входить до складу "Укроборонпрому", опинилося у скрутному становищі через штрафні санкції з боку Збройних Сил України та Національної гвардії.

Мова йде про контракт на постачання озброєння за державним оборонним замовленням № 403/1/17/73 від 7 листопада 2015 р, за зрив якого ХКБМ має сплатити 6 млн грн Міноборони. А також контракту за державним оборонним замовленням №1694-ХКБМ з Нацгвардією, за яким на завод накладено пеню у розмірі 3,3 млн грн.

Читайте також: Тверезий погляд на чеську САУ Dana-M2 для ЗСУ: без зрад, перемог та істерії

Водночас станом на 19 жовтня 2020 р залишок грошових коштів на рахунках ХКБМ становить 3,9 млн грн, заборгованість з заробітної плати - 10,7 млн грн, податків до бюджету - 16 млн грн. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Києва, який своїм рішенням дозволив ХКБМ сплатити штраф перед Міноборони частинами. Додамо, що податковий борг ХКБМ на 1 листопада становив 1,1 млн грн.

"Суд вважає можливим … розстрочити виконання рішення, зобов`язавши боржника сплатити належні на користь Міністерства оборони України суми у розмірі 6 млн грн двома платежами по 500 тис грн кожен протягом листопада-грудня 2020 року та п`ятьма платежами по 100 тис грн кожен протягом січня-травня 2021 року", - говориться в рішенні суду.

Зазначимо, що за твердженням Генпрокуратури, постачання 45 одиниць БТР-4 до Збройних Сил України за контрактом від 2016 року, завдало збитків Україні на суму понад 230 млн гривень.

Читайте також: Служба зовнішньої розвідки України планує замовити капітальний ремонт секретного об'єкта "Сіріус"